avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Buna ziua,
Se poate partaja, dupa divort, un imobil dobandit de soti prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in conditiile in care mai este in viata unul dintre vanzatori, beneficiar al clauzei de intretinere?
Vanzarea s-a facut atat in schimbul sumei de bani, cat si sub aceasta conditie a clauzei de intretinere si habitatie viagera pentru vanzatori.
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: dorutza33 , utilizator 12:05, 11 Octombrie 2010
se va partaja numai nuda proprietate a apartamentului, iar ulterior, dupa decesul celui de-al doilea beneficiar al obligatiei de intretinere si a habitatiei viagere, se va consolida dreptul de proprietate si folosinta in persoana nudului proprietar.
avocat Cristina Popescu
Multumesc pentru promptitudine!
Se poate proceda in sensul celor indicate si pentru a preintampina o actiune in rezolutiunea contractului de vanzare/cumparare pentru nerespectarea clauzei de intretinere din partea vanzatorului baneficiar al clauzei de intretinere impotriva sotului care a parasit domiciliul comun? Eventual un partaj voluntar, autentificat la notar, in care sa se insereze si o obligatie a sotului care nu mai locuieste in fostul domiciliu comun, de a contribui la intretinerea vanzatorului pana la data decesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cu uzufruct Aelrih Aelrih Presupunem ca persoana A incheie un contract de vanzare ( pentru casa si teren ) cu uzufruct viager si conditie de intretinere cu persoana B . Persoana B vinde ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva dreptului de uzufruct viager PasatGeorge PasatGeorge Bună ziua. Vă supun atenției următoarea speță: În anul 2008 am încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care am devenit proprietar asupra ... (vezi toată discuția)