avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cu uzufruct

Presupunem ca persoana A incheie un contract de vanzare ( pentru casa si teren ) cu uzufruct viager si conditie de intretinere cu persoana B . Persoana B vinde sau pune ipoteca pe proprietate si este executata cui revine conditia de intretinere?

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:40, 4 Octombrie 2010
Buna seara !
Obligatia de intretinere o are persoana/ele conform contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager . Daca nu se respecta prevederile acestuia contractul respectiv poate fi anulat in instanta , astfel persoana B nu va mai detine acele imobile ptr nerespectarea prevederilor contractuale si astfel executarea silita se va face asupra celorlalte venituri / bunuri detinute de persoana B cu titlu de proprietar .
Consider ca obligatia de intretinere revine lui B,indiferent daca a vandut nuda proprietate sau a ipotecat-o .Chiar si in ipoteza in care imobilul a fost executat.
cumparatorul preia imobilul impreuna cu sarcina habitatiei viagere, deci va avea doar nuda proprietate.
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

cumparatorul preia imobilul impreuna cu sarcina habitatiei viagere, deci va avea doar nuda proprietate.
avocat Cristina Popescu
Nu sunt de acord sa facem confuzie intre dreptul de uzufruct si dreptul de habitatie viagera distincte ca dezmembraminte ale dreptului de proprietate.Ele au individualitatea lor si nu putem sa le consideram ca fiind asemanatoare.Banuiesc ca este vorba de o eroare de redactare nu de concept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune dorutza33 dorutza33 Buna ziua, Se poate partaja, dupa divort, un imobil dobandit de soti prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in conditiile in care mai este in ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)