avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actiune in instanta pentru a beneficia de drepturi de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actiune in instanta pentru a beneficia de drepturi de pensie

TATAL MEU ARE URMATOAREA INTREBARE:LA 41 DE ANI VECHIME,16,8 LUNI SI 20 DE ZILE GRUPA 2,POATE DA IN JUDECATA LA CONTECIOS ADMINISTRATIV PENTRU A PUTEA IESI LA PENSIE?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 11:32, 15 August 2010
Pe cine sa dea in judecata si de ce la contencios administrativ? A depus cerere la casa de pensii si a primit decizie de respingere?
Buna ziua , tata a depus cerere de pensioanare insa ia venit respinsa,ce trebuie sa faca in cazul acestea?unde trebuie sa se adereseze?va rog sa ne indrumati catre insitutiile abilitate,va multumesc.
Era bine daca precizati data nasterii tatalui (sa facem si noi un calcul) si motivul respingerii deciziei de pensionare (este foarte important) pentru a vedea daca aveti ce contesta.
Decizia de respingere se contesta la instanta competenta in terme de 45 de zile de la comunicare.
Instanta competenta este Tribunalul la care este arondata localitatea de domiciliu.
Cererea de chemare in judecata se depune la registratura instantei care este comuna la Tribunalele din resedintele de judet si specializata pe complete la Tribunalul Municipiului Bucuresti.
Sectia specializata sa judece cauza este dupa caz - sectia civila(unde intra complete specializate) la tribunalele de judet si sectiile de litigii de munca si alte drepturi de asigurari sociale la Tribunalul Bucuresti.
Barbatii nascuti dupa 01.01.1950 se pot pensiona la limita de varsta la implinirea varstei de 65 ani.In cazul dv.,tatal beneficiaza de o reducere a varstei de pensionare de 3 ani si 6 luni,rezulta ca se poate pensiona la implinirea varstei de 61 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strungar - grupa a ii-a de munca:da sau nu? katea78 katea78 Cine ma poate ajuta cu un raspuns argumentat juridic cu privire la dosarul de pensionare al tatalui meu. Datele principale sunt urmatoarele. - depunere ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)
Contestatie in contencios adminstrativ certificat de handicap 11PMT 11PMT incadrat in grad de handicap accentuat in anul 2013 la revizuire nu am mai fost incadrat motivul ma incadrez la legea 263/2010 am depus dosar la casa de pensii ... (vezi toată discuția)