avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de chemare in judecata pentru decontarea navetei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de chemare in judecata pentru decontarea navetei

sunt cadru didactic si pe anul scolar incheiat nu am primit decontare pe nici o luna.am facut rost de cerere de chemare in judecata,am completat-o si am depus-o la judecatorie.numai ca m-au incadrat pentru FOND -pretentii,pe civil si trebuie sa platesc 3 mil taxa judiciara de timbru.au incadrat bine sau e litigiu de munca si nu se plateste taxa de timbru???daca nu au incadrat cererea bine,cum procedez sa schimb incadrarea????multumesc anticipat.
da la tribunal am depus cererea de chemare in judecata
LEGE nr. 108 din 19 aprilie 2007 pentru modificarea Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic 2.Alineatul (3) al articolului 104
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
rodik_simo, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodik_simo , utilizator 15:15, 13 August 2010
rodik_simo a scris:

sunt cadru didactic si pe anul scolar incheiat nu am primit decontare pe nici o luna.am facut rost de cerere de chemare in judecata,am completat-o si am depus-o la judecatorie.numai ca m-au incadrat pentru FOND -pretentii,pe civil si trebuie sa platesc 3 mil taxa judiciara de timbru.au incadrat bine sau e litigiu de munca si nu se plateste taxa de timbru???daca nu au incadrat cererea bine,cum procedez sa schimb incadrarea????multumesc anticipat.

In cazul in care nu timbrati actiunea, instanta o va anula.
Litigiile de munca sunt in competenta Tribunalului si nu a Judecatoriei.
Depuneti aceeasi actiune si la Tribunalul din judetul dumneavoastra.
De unde ati "facut rost de cererea de chemare in judecata"?
Fiind o actiune in pretentii , aceasta se depune la judecatorie sau la Tribunal in functie de valoarea cererii.
consider ca sunt pretentii ( ccm sau lege) rezultate din raportul de munca, competenta este a tribunalului.
Depinde cum a motivat-o in fapt si in drept .... daca a invocat art.998 si 999 C.civ, atunci sigur se plateste taxa de timbru.
Trebuia sa invoce raspunderea patrimoniala a angajatorului ...
indiferent de motivare consider ca sunt peste 75% sanse ca instanta sa invoce din oficiu exceptia necompetentei materiale si sa o admita urmand sa trimita spre competenta solutionare cauza la tribunal. B-)

Alte discuții în legătură

Instanta competenta nicolae_vlad nicolae_vlad Am un dosar depus la judecatoria sect 3 prin care cer o solutinare privind rezilierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si un constructor si prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-o actiune in pretentii, pentru plata unei facturi ... alina oana alina oana Buna ziua, Intr-o actiune in pretentii, pentru plata unei facturi restante, ca urmare a incheierii unui contract de prestari servicii de dirigentie cu o UAT ... (vezi toată discuția)
Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)