In primul rand multumesc celor catre o sa-mi raspunda.Mama mea are gradul de handicap avansat ,din luna iulie 2010,de ce facilitati si scutiri de taxe beneficiaza si de la ce data? Casa de domiciliu a mamei este proprietatea ei si a fiului meu in proportie de 50% fiecare.{in urma decesului tatalui meu eu si mama mea am renuntat la succesiune in favoarea fiului meu},in acest caz ,mai beneficiaza de scutirea de impozit?Mai sunt si alte inlesniri?
cu multumiri anticipate
Raspunsul strict la intrebare este negativ, pentru ca scutirea de impozit si teren este acordata persoanelor cu handicap accentuat (nu avansat), numai pentru imobilul proprietate,unde isi are domiciliul.
Mai multe despre acest subiect gasiti in Legea nr. 448 din 18 decembrie 2006
privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1006 din 18/12/2006
Scuzati-ma dar imobilul este in proprietatea mamei 50% si este imobilul unde are domiciliul,imobilul are si teren aferent,curte si gradina in afara de asta mama mai detine si alte terenuri in proprietate daca puteti sa-mi raspundeti daca beneficiaza de scutire de impozit in ce cuantum si incepand cu ce data .Handicapul e accentuat.
Cateodata precizarile pot incurca (pe neatenti!)Explicand provenienta celor 50% ai fiului, am crezut ca bunica i-a cedat si partea d-sale.
In acest caz, scutirea este pentru 50% din impozitul datorat pentru imobilul de domiciliu si terenul aferent, in primul an - numai pentru lunile ramase din anul calendaristic, incepand cu prima luna dupa emiterea deciziei(august), si integral (50% imp.anual) pentru anii urmatori, daca se pastraza gradul dupa fiecare reevaluare.
Scutirea se aplica incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii cererii...Iar daca certificatul de incadrare in grad de handicap este cu revizuire, va trebui sa depuneti o copie dupa fiecare revizuire.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxe si impozite
mzmz
La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)