avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauza de rambursare pret contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauza de rambursare pret contract

Sunt legale prevederile contractuale care prevad rambursarea pretului intreg al contractului in cazul in care serviciile au fost prestate partial?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:45, 28 Septembrie 2007
Intrebarea e cam seaca, iar in drept nu prea exista solutii general valabile ci adaptate cazului concret.

Daca partea din obligatie neexecutata a fost considerata esentiala la incheierea contractului (cum sa va povestesc la modul general? ... spre pilda, asa cum nu poti depasi o prapastie din doua sarituri mici, tot asa o executare partiala s-ar putea sa fie mai rea decat deloc) atunci, restituirea integrala a pretului poate fi privita si ca o despagubire la care este indreptatita cealalta parte. Depinde de continutul contractului si de interpretarea acelei clauze in raport cu intentia comuna a partilor contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare conditii contract auto, vanzatorul intarzie termenul de livrare jablonsky9 jablonsky9 Va salut, Am o situatie mai complicata, sper ca ma poate lamuri cineva. Am platit in luna mai pretul pt. achizitia unui autoturism VW nou la dealer cu toti ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)