avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare - cumparare cota parte imobul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare - cumparare cota parte imobul

in cazul in care nu se ajunge la un consens in privinta pretului estimativ de vanzare a unei garoniere (in vederea stabilirii valorii unei cote pati dintr-un imobil), cat de mult conteaza pentru instanta faptul ca numai proprietarul majoritar 80% timp de aproximativ 5 ani "a avut grija de casa" (s-a ingrijit de intretinerea acesteia prin efectuarea de reparatii minore, plata impozitului, efectuarea de imbunatatiri).
in situatia iesirii din indiviziune instanta poate cobora pretul cotei imobilului in urma evaluarii acestuia?
ce altceva poate dispune instanta in favoarea proprietarului majoritar?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gigihaios , utilizator 23:16, 12 August 2010
pretul casei nu este fixat de instanta ci se stabileste in urma expertize de evaluare.instanta poate da o hotarare judecatoreasca de atribuire totala a casei celui care detine cota de 80% cu obligatia sa plateasca sulta catre celalalt coproprietar. se va tine cont si de cheltuielile facute in tot acest interval.
in urma evaluarii de catre un expert, in practica judiciare, aprox, cu cat se poate diminua valoarea, referindu-ne strict la cheltuielile cu intretinerea imobilului enumerate anterior?
reducerea depinde de cuantumul cheltuielilor facute de proprietarul care detine cota de 80%.
multumesc pt raspunsurile prompte!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)