Buna ziua !
Punctul de lucru este spatiul unde societatea isi desfasoara in mod efectiv activitatea, conform cu obiectul de activitate stabilit prin actul constitutiv. Pentru a inregistra un punct de lucru in Registrul comertului este necesara detinerea spatiului printr-un act de proprietate sau alt act, prin care societatea dobandeste dreptul de folosinta asupra spatiului (inchiriere, comodat s.a.m.d.).
Acte necesare:
-actul constitutiv al societatii la zi
-acte identitate asociati
-dovezile privind detinerea punctului de lucru
-acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor
Cu stima !
Buna ziua,
Vad ca ati mai postat o intrebare..
Ideea e ca si inregistrarea punctului de lucru si numirea/ revocarea administratorului se pot face printr-o singura hotarare AGA si, implicit, intr-un singur dosar de mentiuni.
E mult mai rentabil, atat din punct de vedere al banilor, cat si al timpului necesar.
Va multumesc mult!Aceasta este o veste foarte buna.
Spuneti-mi, va rog, in cazul in care se doreste schimbarea sediului social dintr-un oras in altul ce documente sunt necesare?
In cazul schimbarii sediului social este necesara parcurgerea procedurii introduse prin OUG 54/ 2010, respectiv vizarea Contractului de Inchirere/ Comodat al noului sediul la Administratia Financiara si obtinerea unei Adeverinte si a Certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social.
Modificarea se poate face in cadrul aceleasi hotarari AGA, urmata, bineinteles, de actualizarea Actului Constitutiv si schimbarea Certificatului de inregistrare al frmei si a Certificatelor Constatatoare.
In cazul in care sediul se schimba dintr-un judet in altul, procedura va fi sensibil mai lunga (4 - 5 saptamani), deoarece, practic, firma se radiaza din evidentele Registrului Comertului din judetul de origine si se inregistreaza in evidentele Registrului Comertului din judetul in care se muta.