avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere punct lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere punct lucru

Buna ziua!

Spuneti-mi, va rog, ce documente sunt nevoie pt deschiderea unui punct de lucru.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 19:42, 19 August 2010
Buna ziua !
Punctul de lucru este spatiul unde societatea isi desfasoara in mod efectiv activitatea, conform cu obiectul de activitate stabilit prin actul constitutiv. Pentru a inregistra un punct de lucru in Registrul comertului este necesara detinerea spatiului printr-un act de proprietate sau alt act, prin care societatea dobandeste dreptul de folosinta asupra spatiului (inchiriere, comodat s.a.m.d.).
Acte necesare:
-actul constitutiv al societatii la zi
-acte identitate asociati
-dovezile privind detinerea punctului de lucru
-acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor
Cu stima !
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Vad ca ati mai postat o intrebare..
Ideea e ca si inregistrarea punctului de lucru si numirea/ revocarea administratorului se pot face printr-o singura hotarare AGA si, implicit, intr-un singur dosar de mentiuni.
E mult mai rentabil, atat din punct de vedere al banilor, cat si al timpului necesar.
Va multumesc mult!Aceasta este o veste foarte buna.
Spuneti-mi, va rog, in cazul in care se doreste schimbarea sediului social dintr-un oras in altul ce documente sunt necesare?
In cazul schimbarii sediului social este necesara parcurgerea procedurii introduse prin OUG 54/ 2010, respectiv vizarea Contractului de Inchirere/ Comodat al noului sediul la Administratia Financiara si obtinerea unei Adeverinte si a Certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social.

Modificarea se poate face in cadrul aceleasi hotarari AGA, urmata, bineinteles, de actualizarea Actului Constitutiv si schimbarea Certificatului de inregistrare al frmei si a Certificatelor Constatatoare.

In cazul in care sediul se schimba dintr-un judet in altul, procedura va fi sensibil mai lunga (4 - 5 saptamani), deoarece, practic, firma se radiaza din evidentele Registrului Comertului din judetul de origine si se inregistreaza in evidentele Registrului Comertului din judetul in care se muta.

Alte discuții în legătură

Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru udangiu udangiu Pasii si documentele necesare deschiderii unui [b]punct de lucru (magazin alimentar)[/b][i] (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru ilsssa ilsssa Va rog, sa imi spuneti daca stiti ce documente( ce formulare) sunt necesare pentru inchiderea unui punct de lucru., pt. o firma cu asociat unic. Ce formulare ... (vezi toată discuția)