avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... poate exista comunicare functionar public-consilier ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

poate exista comunicare functionar public-consilier local?

un functionar public poate fi obligat de primarul din al carui aparat de specialitate face parte sa NU puna la dispozitia consilierilor locali informatii si documente utile adoptarii proiectelor de hotarare de consiliu local? care sunt sanctiunile daca procedeaza contrar? primarul poate impune ca astfel de informatii si documente sa fie oferite numai de el insusi?

VA MULTUMESC
daca acel functionar public, nu are in fisa postului atributii privind relatia cu consiliul local, nu poate furniza legal informatiile solicitate de acea persoana, fie ea si un consilier local.
pe de alta parte, conf. legii nr. 215/2001,
" ART. 51
(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivităţii locale.
(2) Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului şi al aparatului de specialitate, să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului."
unde e partea cu functionarul in toata daravela asta? :O
multumesc, mihai calinescu! Daca mai sunt completari, astept cu un viu interes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretarul comunei face parte din comisia de selectionare - legea nr. 16/1996? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca este obligatoriu ca secretarul comunei sa faca parte din comisia de selectionare prevazuta de art.11 din Legea nr.16/1996,republicata. Se ... (vezi toată discuția)
Solicitare informații in baza legii nr. 2015/2001 privind administrația publică locală PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA Aș dori o interpretare a art. 51 alin. 2 din Legea nr. 215/2001: ”Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului și al aparatului de ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public in baza l 544/2001 herea56 herea56 In calitate de consilier local si presedinte al comisiei economice, am solicitat xerocopii, de pe un contract incheiat intre primarie si un prestator de ... (vezi toată discuția)