avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract inchiriere legal pt proces?!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract inchiriere legal pt proces?!

buna ziua

Recent ma confrunt cu o situatie deloc placuta...am avut cu chirie la cineva un apartament pt care am facut un contract de inchiriere fara a apela la un notar public.
Contractul contine datele ambelor parti precum si obligatiile fiecaruia.
Saptamana trecuta chiriasul mi-a plecat fara sa ma anunte, m-a lasat cu datorii de vreo 16 milioane la intretinere, gaze, lumina, etc, casa arata in ultimul hal, pe ultima luna nu mi-a platit ca m-a tot amanat... A plecat fara sa anunte, chiar in ziua cand trebuia sa vin sa iau chiria si mi-a lasat cheia de la casa prin vecini...totul a fost premeditat.
Stiu, greseala a fost a mea ca am avut incredere, ca nu am verificat mereu facturile si am fost prea intelegatoare cu omul.
Acum nu stiu ce sa fac, nu imi raspunde la telefon... ma gandeam sa merg la politie si sa depun o plangere si as vrea sa il dau in judecata ca sa isi plateasca datoriile, eventual sa cer si daune.
Dar nu stiu daca acel contract este legal pt a putea face asta, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi ca nu stiu cum sa o scot la capat :(
multumesc anticipat!
daca nu ati fiscalizat contractul sunteti un pic in culpa si dvs..daca aveti datele chiriasului il puteti actiona in judecata dar demersul nuc red ca va avea finalitate, in sensul ca nu veti avea ce recupera de la el
ai mei chiriasi mi-au furat si lucrurile toate din casa.am facut plangere la politie pt furt si de 8 luni nu se intampla nimic.mai ales ca eu stiu si am indicat in plangere unde stau si unde mi-au dus bunurile furate. nu te ajuta cu nimic politia. de dat in judecata treb facuta o actiune in pretentii doivedita cu martori si inscrisuri, la care treb sa platita taxa de timbru la valoarea ceruta de dvs a pagubelor...si nu stiti daca mai puteti recupera ceva...incercati sa dati de respectivul si cu vorba buna paote merge
multumesc pentru raspunsuri... stiu unde sta respectivul, am fost la el acasa dar nu am gasit decat pe mama lui, el "chipurile" ar fi plecat din tara.
maica-sa mi-a spus atunci ca imi va plati ea datoriile, saptamana asta ramasese sa o sun sa imi dea banii, dar nu imi mai raspunde nici ea la tel.
azi vreau sa ma duc din nou la adresa si as vrea sa o iau un pic tare, sa ii spun ca depun plangere la politie si ca deschid proces, poate asa imi recuperez banii.
alinutzza83 a scris:

revin cu noutati
in cele din urma am reusit sa imi iau niste amenintari prin telefon de la chiriasi care au picat la fix pentru ca acum aveam motiv sa fac plangere la politie... am depus plangerea si cei de la politie s-au dus sa le aduca la cunostinta, i-au chemat la sectie si s-au cam speriat oamenii asa ca au inceput sa plateasca datoriile.. au platit o parte pana acum si urmeaza sa plateasca si restul.
deci s-a rezolvat cu bine pana la urma, dar fara politie nu cred ca faceam nimic!


Va rog frumos sa evitati scrierea consecutiva a mesajelor.Accesati optiunea editare si completati-va ultimul mesaj postat, chiar daca, reveniti cu completarea dupa o perioada de timp.
Multumesc frumos.

Felicitari pentru rezolvarea problemei.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din locuinta neluchiru neluchiru Buna seara. Vreau sa va relatez urmatoarele si eventual sa-mi dati o solutie sau un sfat pt cele relatate ( care sunt intru totul conforme cu ... (vezi toată discuția)
Sa-mi dau chiriasul in judecata? alina_f alina_f Buna ziua, Chiriasul meu a plecat fara sa ma anunte, mi-a lasat chieile in posta, nu mi-a platit chiria pe ultima luna, o parte din chieltuieli, ... (vezi toată discuția)
Probleme chiriasi ContSters311678 ContSters311678 ...am avut chiriasi cu care am avut contract de comonat in urma cu putin timp... prieteni cu prieteni de-ai prietenilor.... probabil cunoasteti... buuunnn... ... (vezi toată discuția)