avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa-mi dau chiriasul in judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa-mi dau chiriasul in judecata?

Buna ziua,

Chiriasul meu a plecat fara sa ma anunte, mi-a lasat chieile in posta, nu mi-a platit chiria pe ultima luna, o parte din chieltuieli, apartamentul este mizerabil.
Astazi este ultima zi de contract, cand ar trebui sa vina sa-mi predea apartamentul, dar l-am sunt acum cateva zile pt a vedea cand imi da banii si mi-a spus ca nu-mi da nimic, nici chieltuielile nu le plateste, ca-i teapa si mi-a inchis telefonul.
Deseara sigur nu va veni, ma duc sa fac procesul verbal cu martori.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
-am contract inreg. la finante, proces verbal de predare primire, totul inventariat. Il pot da in judecata? Chieltuielile se vad ca nu-s platite, dar cum dovedesc ca nu mi-a achitat chiria?
-azi expira contractul, procesul verbal il fac azi sau maine?
-pot chema firma de curatenie (ii dezastru) si sa-mi recuperez banii de la el?
-imi pot recupera banii ce-i chieltuiesc cu judecata de la chirias (chieltuieli, avocat)?
Va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 18:16, 2 Iulie 2013
Nu trebuie sa dovediti ca nu v-a platit ci el trebuie sa dovedeasca faptul ca a platit. Da, cheltuielile le veti recupera de la el...daca aveti ce recupera. daca lucreaza e ok, ii puneti poprire pe salariu.
Nu cred ca veti putea obtine cheltuielile cu o firma de curatenie, dar puteti incerca.
Va multumesc pt raspuns.
Procesul vb il fac azi (ultima zi de contract) sau maine (ii expirat deja)?
Cati martori imi trebuie?
Il puteti actiona in judecata oricand, in termen de 3 ani de la scadenta obligatiei de plata a chiriei. Cred ca doi martori e suficient si doar ptr a dovedi mizeria din apartament si a demonstra ca era imposibil de locuit fara o igienizare corespunzatoare. Ptr neplata chiriei nu aveti nevopie de martori. Cat despre utilitati, la fel, daca in contract scrie ca trebuie platite de chirias, le datoreaza pana la data predarii. le dovediti cu facturile de la furnizori.
Garantie a-ti luat de la chirias, cand a-ti incheiat contractul de inchiriere? Daca da, atunci datoriile de la utilitati le veti plati din garantie.
Garantia ar reprezenta o luna de chirie, daca ar fi avut, nu era cazul sa mai ceara acea luna de chirie, nu?

Alte discuții în legătură

Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului ralucagr ralucagr Buna ziua. In calitate de proprietar, in luna decembrie 2022 am inchiriat un apartament de 3 camere. In aprilie 2023 am dat notificare cf contract, denuntand ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere carol_alexandru carol_alexandru Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere pentru 2 ani de zile, iar acum 1 luna acesta a expirat eu mutandu-ma in alt imobil. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Urgent : posibile probleme cu proprietarul apartamentului in care stau cu chirie /refuz de returant garantia elena25500 elena25500 Buna ziua , Am nevoie urgenta de asistenta ..in cazul in care se ajunge la ce nu mi-as dori (si anume, sa apelez la un avocat)vreau sa stiu care imi sunt ... (vezi toată discuția)