avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa-mi dau chiriasul in judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa-mi dau chiriasul in judecata?

Buna ziua,

Chiriasul meu a plecat fara sa ma anunte, mi-a lasat chieile in posta, nu mi-a platit chiria pe ultima luna, o parte din chieltuieli, apartamentul este mizerabil.
Astazi este ultima zi de contract, cand ar trebui sa vina sa-mi predea apartamentul, dar l-am sunt acum cateva zile pt a vedea cand imi da banii si mi-a spus ca nu-mi da nimic, nici chieltuielile nu le plateste, ca-i teapa si mi-a inchis telefonul.
Deseara sigur nu va veni, ma duc sa fac procesul verbal cu martori.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
-am contract inreg. la finante, proces verbal de predare primire, totul inventariat. Il pot da in judecata? Chieltuielile se vad ca nu-s platite, dar cum dovedesc ca nu mi-a achitat chiria?
-azi expira contractul, procesul verbal il fac azi sau maine?
-pot chema firma de curatenie (ii dezastru) si sa-mi recuperez banii de la el?
-imi pot recupera banii ce-i chieltuiesc cu judecata de la chirias (chieltuieli, avocat)?
Va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 18:16, 2 Iulie 2013
Din pacate nu i-am luat garantie pentru ca mi-a fost mila de el, se plangea intr-una ca n-are bani. I-am micsorat si chiria. Mai tarziu mi-a povestit ca-i mare patron... Procesul verbal il fac astazi la sfarsitul ultimei zile de contract sau maine, dupa ce contractul deja a expirat?
Va multumesc tuturor!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
alina_f, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului ralucagr ralucagr Buna ziua. In calitate de proprietar, in luna decembrie 2022 am inchiriat un apartament de 3 camere. In aprilie 2023 am dat notificare cf contract, denuntand ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere carol_alexandru carol_alexandru Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere pentru 2 ani de zile, iar acum 1 luna acesta a expirat eu mutandu-ma in alt imobil. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Urgent : posibile probleme cu proprietarul apartamentului in care stau cu chirie /refuz de returant garantia elena25500 elena25500 Buna ziua , Am nevoie urgenta de asistenta ..in cazul in care se ajunge la ce nu mi-as dori (si anume, sa apelez la un avocat)vreau sa stiu care imi sunt ... (vezi toată discuția)