avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere pentru 2 ani de zile, iar acum 1 luna acesta a expirat eu mutandu-ma in alt imobil. Acum 2 zile am primit o somatie de plata de la biroul unui executor judecatoresc prin care mi se cere sa achit suma de 4800 ron, contravaloarea chiriei pe ultimele 6 luni, proprietarul sustinand ca nu i-am platit chiria, desi am avut martori de fiecare data cand i-am platit. Acesta nu mi-a dat niciodata nicio chitanta iar acum e cuvantul meu impotriva cuvantului sau. Cum pot dovedi plata chiriei? Care este procedura ulterioara acestei somatii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carol_alexandru , utilizator 21:15, 2 August 2010
Probabil ca va va da in judecata pentru plata acestei chirii, insa dvs. veti dovedi plata cu martori.
av.M.Hornea
Lasand la o parte neglijenta dvs de a cere chitanta pentru o suma de bani platita in situatia unui proces va trebui sa se faca dovada faptului ca ati fost chirias si a faptului ca ati achitat chiria. Dovada cu martori este singura posibilitate.
trebuia sa faceti un proces verbal de predare-primire cand ati plecat din spatiu in care sa mentionati si ca v-ati achitat integral de plata chiriei. acum ramane doar sa va aparati in fata instantei cu martori.
Va multumesc frumos pt raspunsul acordat! Deci in principiu nu e obligatoriu sa dovedesc ca am platit chiria in fiecare luna cu o chitanta de mana? Se poate si proba cu martori? El cum poate dovedi ca am stat in imobil daca in aceeasi perrioada am mai avut incheiat un alt contract inregistrat la finante in alta localitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba platii chiriei carol_alexandru carol_alexandru Dupa rezilierea contractului de inchiriere proprietarul mi-a trimis o somatie de plata prin biroul unui executor judecatoresc pt a plati chirie pe ultimele 6 ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare chirie dragomirangela dragomirangela Am inchiriat un imobil unei societati si de cand am inchiriat din data de 11.01.2011 acestia imi dau chiria fara a le semna ceva sau sa facem vreo chitanta de ... (vezi toată discuția)
Probleme chiriasi ContSters311678 ContSters311678 ...am avut chiriasi cu care am avut contract de comonat in urma cu putin timp... prieteni cu prieteni de-ai prietenilor.... probabil cunoasteti... buuunnn... ... (vezi toată discuția)