avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba platii chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba platii chiriei

Dupa rezilierea contractului de inchiriere proprietarul mi-a trimis o somatie de plata prin biroul unui executor judecatoresc pt a plati chirie pe ultimele 6 luni de zile desi eu i-am platit lunar chiria pana in ultima zi.
Eu nu i-am platit impozitul si pt asta sustine acum ca nu i-am platit chiria ultimele 6 luni, desi am facut-o mereu in prezenta unui martor.
Cum pot sa probez plata chiriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carol_alexandru , utilizator 14:07, 4 August 2010
prin declaratia martorului care a asistat cand ati achitat pretul chiriei.
Buna seara .
Daca aveti martor ca ati achitat , problema este simpla .
Daca nu ,este mai dificil. Cuvantul lui impotriva cuvantului dvs. .
Dar sa stiti ca daca el este reclamantul, el trebuie sa dovedeasca cele sustinute, adica ca dvs.nu ati platit chiria, nu dvs.trebuie sa dovediti ca ati achitat chiria.
Cel putin asta trebuia sa cereti in intampinare, si eventual in cererea reconventionala. Sa dovedeasca el ca nu ati achitat chiria .
Pe viitor ,cu asemenea oameni,este bine sa solicitati chitanta de mana la plata chiriei,pentru mai multa siguranta .
Marius Bote .
Cum comenteaza faptul ,ca a tolerat sa nu-i platiti chiria de loc timp de sase luni ?
athe a scris:

prin declaratia martorului care a asistat cand ati achitat pretul chiriei.

Art. 1191-1198 Cod civ. impun o serie de restrictii probei cu martori. Astfel proba cu martori nu va fi primita ori de cate ori se urmareste a face dovada unui act cu juridic al carui obiect are o valoare peste suma de 250 de lei.
Masura luata de legiuitor este justificata pentru ca altfel, orice act, oricat de mare ar fi valoarea obiectului sau, s-ar putea dovedi prin depozitia unor martori (nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla in Romania intr-o astfel de ipoteza insa eu as emigra urgent).
Cu alte cuvinte, legea civila va opreste sa dovediti cu martori ca ati platit chiria iar daca vi se pare injust ganditi-va la situatia in care d-voastra ati inchiria un spatiu unei persoane iar aceasta, in loc sa va plateasca chiria, ar veni cu martori prin care ar proba ca v-a platit in avans pe urmatorii 10 ani. :O Ar fi nasol, da? Ei, la asta s-a gandit si legiuitorul.
Si in aceste conditii cine si cum trebuie sa probeze ca s-a platit sau nu chiria? Eu sau proprietarul care ma reclama?

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere carol_alexandru carol_alexandru Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere pentru 2 ani de zile, iar acum 1 luna acesta a expirat eu mutandu-ma in alt imobil. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Speta-urgent!!!!!!!!!!!!!!! feroz feroz Reclamanta R l-a chemat in judecata pe fratele sau paratul P solicitand instantei ca prin hotararea ce se va pronunta sa fie obligat paratul SA-I RESTITUIE ... (vezi toată discuția)
Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)