Lucrez intr-o companie multinationala si patronul acesteia doreste mutarea sediului intr-o alta localiate la o distanta de 70 km de Bucuresti.
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate face angajatorul acest lucru si daca Legea il obliga sa puna la dispozitia angajatilor mijloc de transport sau sa deconteze angajatilor transportul!
Mentionez ca in prima faza se vor muta 20 oameni, ulterior fiind vorba de inca vreo 100 de oameni.
Va multumesc,
Luena
nu este o lege care sa oblige patronul la asa ceva...si eu lucrez la 45km de casa.
DAR, daca ei au buna-vointa in contabilitate pot deduce transportul angajatilor pe baza de abonamente sau pot asigura transportul cu masinile firmei.
1. Aceste aspecte sunt (sau trebuie sa fie) prevazute in CCM aplicabil unitatii dvs.sau in regulamentul intern al unitatii.
2. Daca nu sunt, le negociati acum.
3. La numarul de salariati ai unitatii ar trebui sa aveti sindicat sau macar reprezenatnti ai salariatilor.
Cred ca este vorba despre schimbarea sediului social al firmei , care implicit va impune si schimbarea locului de munca daca acesta este prevazut in c.i.m. ca fiind la sediul societatii.
Cred ca se poate aplica in acest caz art.48 C.mun.