avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ordin

am fost mutat in cadrul unitatii la o subunitate aflata la 60 km de resedinta.conf ord 51din7aprilie2014 as avea dreptul dar mi-au dat raspuns ca nu ma incadrez pt ca nu am fost mutat in interes de serviciu.Care este diferenta intre mutat la ordin si mutat in interes de serviciu.Mi-au dat raspuns ca ma incadrez doar la chirie.Chiria este doar 30/100 din cit cheltuiesc pe naveta.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 30 Iulie 2014
Din Ordinul 51/2014 :
Art. 4(1) În situaţiile prevăzute la art. 1 lit. c) se realizează decontarea abonamentelor lunare sau săptămânale pe zone kilometrice, pentru deplasarea cu trenuri Regio, ori a abonamentelor lunare, pentru deplasarea cu mijloace de transport în comun, auto sau navale, la şi de la locul de muncă, pe o distanţă cuprinsă între 5 şi 70 km, în cazul poliţiştilor aflaţi în următoarele situaţii:
a)au fost numiţi în prima funcţie într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă; b)au fost mutaţi în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă;
c)au fost împuterniciţi să îndeplinească funcţii într-o altă unitate decât cea din care fac parte, situată într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă;
d)au fost repartizaţi la unităţi aflate într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, la absolvirea instituţiilor de învăţământ pentru formarea poliţiştilor;
e)au fost încadraţi la structurile teritoriale ale unor unităţi, dacă structurile teritoriale sunt situate în altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă.

(2) Decontarea prevăzută la alin. (1) se acordă în următoarele condiţii:
a)unitatea la care poliţiştii au fost numiţi, mutaţi, împuterniciţi, repartizaţi ori încadraţi nu le poate asigura locuinţă de serviciu sau de intervenţie ori nu li se poate asigura cazarea în căminul de garnizoană sau în incinta unităţii, într-un spaţiu de locuit corespunzător;
b)au aprobarea şefului unităţii, prin dispoziţie zilnică, pentru deplasarea zilnică la şi de la locul de muncă în localitatea în care au domiciliul sau reşedinţa.
(3) Decontarea abonamentelor se face pentru o distanţă cuprinsă între 5 şi 70 km. În situaţia în care deplasarea se efectuează pe o distanţă mai mare de 70 km, determinarea sumei de decontat se face pe baza unei adeverinţe privind tarifele de transport pentru limita de 70 km, eliberată de societăţile de transport şi prezentată de poliţistul care efectuează deplasarea.
(4) În cazul în care graficul orar al mijloacelor de transport în comun nu asigură prezenţa poliţiştilor la ora de începere a programului de lucru, precum şi în cazul în care nu există mijloace de transport în comun pe ruta de deplasare la şi de la locul de muncă, cu aprobarea şefului unităţii, deplasarea zilnică se poate face cu mijlocul de transport deţinut legal, cu orice titlu, situaţie în care decontarea cheltuielilor de transport va fi la nivelul contravalorii a 7,5 litri de carburant la 100 km parcurşi.
(5) Dacă deplasarea zilnică la şi de la locul de muncă cu mijlocul de transport deţinut legal, cu orice titlu, se efectuează pe o distanţă mai mare de 70 km, decontarea se face în limita a 70 km.

Din ce reiese in alin.2 al textului prezentat, reiese ca in cazul mutarii , textul de lege nu mai face nicio distinctie cu privire la mutarea la ordin sau mutarea in interes de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta augustinsavescu augustinsavescu Buna ziua. Am o speță în legătură cu decontarea navetei la și de la locul de muncă. Sunt cadru militar si in urma unui concurs organizat de unitate am ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli de transport bytza_22 bytza_22 as dori sa stiu daca pot beneficia de decontarea cheltuielilor de transport daca ma deplasez de la domiciliu la locul de munca 68 de km.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)