avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare cheltuieli de transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare cheltuieli de transport

as dori sa stiu daca pot beneficia de decontarea cheltuielilor de transport daca ma deplasez de la domiciliu la locul de munca 68 de km.mentionez ca angajatorul isi are adresa intr-o localitate iar dupa ce am fost angajat am fost trimis la o subunitate la distanta specificata.
sunt angajat din cadru M.I.R.A.,iar cand am semnat contractul de munca l-am semnat cu unitatea nefiind informat ca voi fi executa serviciu la o subunitate aflata la o asa distanta,implicit sunt nevoit sa imi platesc singur transportul dela domiciliu la subunutatea respectiva.

POT INNAINTA UN PROCES PENTRU RECUPERAREA BANILOR PLATITI PENTRU ACEASTA NAVETA?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: bytza_22 , utilizator 14:16, 10 Mai 2008
Daca in contractul de munca a fost trecut ca loc de desfasurare a activitatii "sediul unitatii" atunci puteti cere decontarea cheltuielilor de transport; daca a fost trecut "sediul unitatii si subunitati" atunci nu aveti decat sa suportati dvs. transportul.
multumesc pt raspuns.
la art 6 din HOT 1292/4.11.2003 se spune ceva, dar nu stiu daca pot sa ma leg de asta,pentru ca subunitatea la care lucrez acum nu este izolata.Se mai fac referiri si in O.M.A.I 136/2004 dar tot la fel sunt abigue.Dar codul muncii nu se aplica si in cazul asta?
Puteti invoca art.6 alin.1 lit.f din HG nr.1292/2003 - poliţiştii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus şi întors, în contul unităţilor din care fac parte şi în situaţiile în care se deplasează la şi de la locul de muncă, pe o distanţă de 5-70 km, pentru poliţiştii mutaţi în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, cărora nu li se pot asigura locuinţe în localitatea în care au fost mutaţi.
Dupa angajare dvs ati fost trimis sa lucrati in alta parte, ceea ce seamana mai mult cu o mutare in interesul serviciului.

Din Legea nr.360/2002 rezulta ca poliţistul este funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă şi exercită atribuţiile stabilite pentru Poliţia Română prin lege, ca instituţie specializată a statului. Prin urmare, acestia au incheiate raporturi de serviciu si nu c.i.m. . Lor nu li se pot aplica prevederile Codului muncii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca in contractul de munca a fost trecut ca loc de desfasurare a activitatii "sediul unitatii" atunci pot cere decontarea cheltuielilor de transport din momentul in care am inceput sa-mi desfasor activitatea la sediul subunitatii pana in prezent?
Sau va trebui sa solicit incepand de acum acest lucru?
Da, puteti solicita acest lucru ... dar nu mai mult de trei ani in urma.
In sprijinul cererii trebuie sa anexati biletele sau abonamentul de transport cumparat.

Alte discuții în legătură

Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ordin rule rule am fost mutat in cadrul unitatii la o subunitate aflata la 60 km de resedinta.conf ord 51din7aprilie2014 as avea dreptul dar mi-au dat raspuns ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Decontare transport militari jony98 jony98 Sunt cadru militar al MAI. In anul 2009 m-am mutat la cerere la o subunitate aflata la 17km de loc. de domiciliu deoarece in urma problemelor bugetare din acea ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)