as avea si eu o intrebare legata de somaj, eu sunt inca in somaj si zilele astea mi-am gasit loc de munca, eu stiu ca daca ma angajez la o distanta mai mare de 50 de km de adresa din buletin beneficiez de 2 salarii compensatorii iar doamna de la aofm mi-a spus ca nu o sa beneficiez de cele doua salarii compensatorii doar daca fac naveta de la domiciliu la noul loc de munca care este la 178 de km si tot azi am mai auzit ca daca ma mut cu domiciliu mai beneficiez de o anumita suma pentru mutare....sunt tare confuz , va rog frumos sa ma ajutati...!!!
Dna la de agentie avea dreptate! Eu am avut un salariat care si-a facut mutare in oras, la o prietena, ptr a beneficia de suma respectiva! Dar trebuie dusa adev in fiecare luna la somaj, de la locul de munca, cu nr de zile lucrate in luna respectiva.
1. Iata ce spune Legea 76/2002: Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării. Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
2. Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.
3. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune: Art. 46. - Nu constituie schimbare de domiciliu intr-o alta localitate, in situatia prevazuta la art. 75 din lege, daca localitatea unde persoana se incadreaza in munca apartine aceleiasi unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu sau sectoarele municipiului Bucuresti.
4. Nu va poate obliga sa faceti naveta, va puteti face viza de flotant. Cred ca este o smecherie a AJOFM de a nu va acorda acei bani.
5. Cele doua prime nu se cumuleaza. Ori una ori cealalta.