avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Instalare si prima de incadrare la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Instalare si prima de incadrare la angajare

Buna ziua.
Este posibil sa primesc atat prima de instalare cat si prima de incadrare la un nou loc de munca dupa somaj, in conditiile stabilite (>50km)??? Sau primirea uneia, o exclude pe cealalta??
Multumesc.
AO
Cel mai recent răspuns: AOlteanu , utilizator 22:39, 17 Martie 2010
1. Din Legea 76/2002:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

2. Cele doua stimulente nu se pot acorda concomitent pentru ca o persoana nu se poate afla, in acelasi timp, in ambele situatii:
- o situatie este cand somerul isi pastreaza domiciliul si are locul de munca la o distanta mai mare de 50 km si face naveta;
- a doua situatie este cand somerul isi schimba domiciliul in localitatea unde se afla locul de munca.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Eu priveam astfel:
- beneficiez de somaj - valabil in ambele situatii
- ma incadrez in munca intr-o localitate la >50km si totodata imi schimb domiciliul in acea localitate, care este alta decat cea a domiciliului actual - ambele situatii
- asadar, localitatea e si una noua ca si domiciliu si e si la >50km distanta
Un stimulent e pt. ca ma incadrez in munca cu toate ca firma e la o distanta mare, iar apoi imi schimb si domiciliul, ca sa imi pot pastra acel job si aici apare al doilea stimulent pt. ca eu sa fac asta.....samd.
Dar..ok, asta e cu siguranta situatia, in felul expus de dumneavoastra, doar sunteti specialist.
Cu respect,
AO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare. liviuflorescu liviuflorescu Buna Ziua !! Vreau sa stiu daca am semnat un contract ca avocat stagiar la o distanta mai mare de 50 km de locuinta, mai primesc prima de incadrare? Eu fiind ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste prima de instalare? rubenchelu rubenchelu cum se incaseaza prima de instalare in cazul in care imi gasesc de munca la peste 50 km de domiciliu (vezi toată discuția)