avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de prima de incadrare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de prima de incadrare?

Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez de prima de incadrare?
Va multumesc anticipat.:stunned:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 24 Noiembrie 2010
1. Legea 76/2002 spune:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

2. Asadar prima de incadrare se acorda numai daca locul de munca este la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea de domiciliu, indiferent ca este in acelasi judet sau nu.

3. Daca va schimbati domiciliul veti beneficia de prima de instalare.
4. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare, prima de instalare Liliana_M Liliana_M Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat? (vezi toată discuția)
Cum se plateste prima de instalare? rubenchelu rubenchelu cum se incaseaza prima de instalare in cazul in care imi gasesc de munca la peste 50 km de domiciliu (vezi toată discuția)
Prima de instalare si de stabilire domiciliu in alta localitate ioan67far ioan67far am lucrat ca si agent comercial yn an si 4 luni duna care mi-a fost desfiintata functia ocupata, nu am facut demersuri pentru a obtine ajutor de somaj, in ... (vezi toată discuția)