avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de incadrare, prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de incadrare, prima de instalare

Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:05, 16 Iunie 2010
1. Din Legea 76/2002:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

2. Indicatorul social de referinta = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de relocare cami74 cami74 Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata mai intai, urmand ca dupa 6 luni sa mi se faca pe nedeterminata in cazul in care si eu si ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)
Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)