avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de relocare

Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata mai intai, urmand ca dupa 6 luni sa mi se faca pe nedeterminata in cazul in care si eu si angajatorul dorim. Am primit insa si o prima de relocare. As dori sa stiu in ce conditii trebuie sa restitui prima de relocare daca plec de la acest angajator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cami74 , utilizator 09:32, 22 Mai 2010
1. Nu stiu la ce va referiti cand spuneti "prima de alocare".
2. E cumva vorba de una din aceste doua variante din Legea 76/2002:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

3. Cine v-a platit aceasta "prima de alocare"?
Buna ziua. Este vorba de o prima platita de firma ( privata) la care m am angajat ca urmare a relocarii in alta localitate decat cea de resedinta, situata la 300 km de loclaitatea mea. Mentionez ca nu am fost in somaj inainte de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare, prima de instalare Liliana_M Liliana_M Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat? (vezi toată discuția)
Angajare in perioada somajului stanmatei2008 stanmatei2008 Buna ziua, Am 55 de ani, sunt in somaj din 04.01.2011, daca ma angajez pe perioada determinata, la o distanta de 200 km de domiciliu, as dori sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)