Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata mai intai, urmand ca dupa 6 luni sa mi se faca pe nedeterminata in cazul in care si eu si angajatorul dorim. Am primit insa si o prima de relocare. As dori sa stiu in ce conditii trebuie sa restitui prima de relocare daca plec de la acest angajator. Multumesc.
1. Nu stiu la ce va referiti cand spuneti "prima de alocare".
2. E cumva vorba de una din aceste doua variante din Legea 76/2002:
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
Buna ziua. Este vorba de o prima platita de firma ( privata) la care m am angajat ca urmare a relocarii in alta localitate decat cea de resedinta, situata la 300 km de loclaitatea mea. Mentionez ca nu am fost in somaj inainte de angajare.