avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare in perioada somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare in perioada somajului

Buna ziua,
Am 55 de ani, sunt in somaj din 04.01.2011, daca ma angajez pe perioada determinata, la o distanta de 200 km de domiciliu, as dori sa stiu daca mai beneficiez ceva din ajutorul de somaj (30% pe toata perioada somajului si/sau o suma pentru instalarea la noul loc de munca)?.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 24 Ianuarie 2011
1. Daca va angajati pe perioada determinata (maxim 12 luni) vi se suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CIM pe perioada determinata.
2. Cei 30% din indemnizatia de somaj se acorda numai in cazul in care aveti CIM pe perioada nedeterminata.
3. Luati legatura cu AJOFM pentru a vedea daca veti putea sa beneficiati de prevederile urmatoare din Legea 76/2002:
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

4. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare, prima de instalare Liliana_M Liliana_M Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat? (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)