avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de incadrare si prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de incadrare si prima de instalare

daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 13 Aprilie 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
daca angajarea se face pe o perioada determinata pana la 31.12.2011 este valabila legea
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art.45...
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele care se încadreazã în muncã pe o perioadã de cel puţin 12 luni.

2. Pentru amanunte cititi Legea 76/2002 si Normele de aplicare si luati legatura cu Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare, prima de instalare Liliana_M Liliana_M Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat? (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 adna07 adna07 In anul 2013 m-am angajat la o firma in alt oras si judet decat cel in care aveam domiciliul.In momentul angajarii eram fara loc de munca.Am fost somera 9 luni ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare. liviuflorescu liviuflorescu Buna Ziua !! Vreau sa stiu daca am semnat un contract ca avocat stagiar la o distanta mai mare de 50 km de locuinta, mai primesc prima de incadrare? Eu fiind ... (vezi toată discuția)