am lucrat ca si agent comercial yn an si 4 luni duna care mi-a fost desfiintata functia ocupata, nu am facut demersuri pentru a obtine ajutor de somaj, in timp de o luna nu am fost angajat dar in urma unui concurs am fost admis si incadrat in alta localitate la 62 KM, unde intentionez sa-mi stabilesc si domiciliu. Intrebare - beneficiez in acet caz de prima de instalare si cea de stabilire a domiciliului?
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.
2. Asadar pentru a solicita de prima de incadrare sau de prima de instalare trebuie sa fiti beneficiar al indemnziatiei de somaj.