avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE IN JUDECATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE IN JUDECATA

Vreau sa dau in judecata primaria B. si prefectura T. ptr anularea unui act de proprietate. Daca ma poate ajuta cineva cu un model as fi tare recunoscatoare. Inca o intrebare actiunea trebuie sa o fac la tribunal si in contencios administrativ ? este cu institutiile statului. Astept sfaturile dvs. Multumesc.
Daca este vorba de titlul de proprietate eliberat in temeiul Legii nr.18/1991 nu va judecati in contencios intrucat competenta de solutionare este expres stabilita in continutul Legii nr.18/1991.-in favoarea Judecatoriilor-.
Modulul de actiune nu este recomandabil sa il folositi din principiu.
Pe de alta parte ... astfel de actiuni se formuleaza in raport de tipul de nulitate pe care il invocati. Ori, in acest domeniu nu exista modele general valabile.
Sa va spun cum sta treaba. Bunicul decedat are 2 copii in viata. A avut pamant dar copii nu au stiut de acest pamant deoarece bunicul plecand din acel sat de vreo 30 de ani. Primarul a dat la o terta persona pamantul.nu a cauta mostenitorii nimic.Bunicul era proprietar, este trecut si in carte de proprietate si in extras cf.Terta persoana a facut cerere la legea 18/91 si a primit titlul de proprietate. Acum unde sa fac actiunea de judecata sa cer nulitatea actului. La judecatoria orasului?Trebuie sa dau in judecata primaria de la acel sat si prefectura nu?
Primăria nu poate avea calitate procesuală pasivă, fiind doar o structură funcţională în cadrul unităţii administrativ teritoriale. Prefectura idem.Trebuie să chemaţi în judecată Comisia Locală de aplicare a Legii 18 prin reprezentant legal, Preşedintele,recte Primarul din comuna respectivă, şi, de asemenea, Comisia Judeţeană de fond funciar din cadrul Prefecturii. Cererea se introduce la Judecătoria de pe raza căruia se află situat terenul în discuţie. De preferat ar fi să consultaţi un jurist din zonă care să vă redacteze cererea pe speţă, cu particularităţile aferente, deoarece modelele de acţiuni sunt de ordin general şi mă tem că nu aveţi destulă abilitate juridică să identificaţi corect motivele de nulitate. Sau poate mă înşel....:"> Just my 2 cents!:">
competenta e instanta civila - completele specializate in lg 18/1991.
nu va este de niciun folos un model de cerere intrucat fiecare situatie pe fapt difera. si mai trebuie sa precizati si temeiul legal al cererii.
va multumesc de raspuns, trebuie sa ma mai gandesc ce am de facut, eu sunt cu achizitiile publice oug 34/2006, iar raspunsurile dvs. imi sunt f de folos. Stiu de unde sa o apuc. Mersi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare titlu de proprietate ziman ziman O ruda de a mea a facut, cu legea 18, incepand din 95 si pana in 2 mii, 3 titluri de proprietate care de fapt contin toate pamantul lasat de bunica. Unul, ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)