avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite bancare

buna ziua.va rog un sfat,o idee... am 2 credite[citibank si cetelem] si sunt restanta 2 rate. credeti ca as putea sa fac o refinantare sa raman doar cu 1 rata:( multumesc siri
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:28, 13 August 2010
@siri

In primul rand, va rog frumos sa va editati mesajul si sa stergeti din cuprinsul acestuia, denumirea societatilor implicate in discutie.

In al doilea rand, restanta la 2 rate, este pentru fiecare credit sau aveti restanta doar o rata la fiecare credit?

Pentru o refinantare, puteti incerca o solicitare in acest sens, la respectivele societati bancare, desi nu cred...sa mai puteti obtine acest lucru.Depinde de conditiile impuse de fiecare societate bancara/nebancara si de garantiile pe care le puteti, sau nu, oferi.

Puteti incerca o reesalonare a celor doua credite, daca formulati o cerere in acest sens, astfel incat sa nu ajungeti ca acestea sa fie declarate "scadente" (datorita neachitarii ratelor) si sa inceapa executarea silita impotriva dvs.

Pana cand societatile bancare va vor raspunde/aproba/respinge cererile, incercati sa achitati rata lunara, pana la scadenta.Verificati in contracte, riscurile neachitarii la timp a ratelor ca sa stiti la ce va puteti astepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot să plătesc rata întreagă la bancă, iar cererea de restructurare credit mi-a fost respinsă. dacă achit lunar, dar parțial, mi se poate pune poprire pe salariu? Ady1923 Ady1923 Buna ziua am un credit de nevoi personale pe 5 ani achit o rata de 950 lei lunar de 1,5 ani insa numai imi pot permite sa platesc toata rata am facut cereri de ... (vezi toată discuția)