Am urmatoarea situatie pentru care va solicit ajutorul:
Exista un SRL cu asociat unic (A) cu capital social 200 ron. Acesta (A) doreste sa detina in mod legal/ devina proprietarul unei case pe care a "cumparat-o" in Italia. (in sensul ca a dat banii, insa fara a incheia un contract de vanzare cumparare intrucat, pe langa taxele legale, nefiind prima casa a lui A, se adauga taxe suplimentare care, din discutia cu contabilul lor de acolo inteleg ca se ridica la peste 20.000 euro, iar asta nu le place ;) )
Sfatul contabilului din Italia este ca aceasta sa fie adusa ca aport la capitalul social al SRL-ului din Romania a lui A. Asadar cetateanul italian, proprietar legal al imobilului (B), urmeaza sa intre in societate, aducand totodata ca aport la capitalul social imobilul din Roma.
Intentia/dorinta lui A este ca intrarea lui B in societate sa fie de scurta durata, acesta urmand sa cesioneze partile sociale fie lui A, fie unui tert C propus de A. (B este de acord intrutotul cu acestea)
Intrebarile mele sunt evident referitoare la procedura si costuri, insa nu le voi formula punctual intrucat probabil dvs veti sti sa imi raspundeti la posibile probleme pe care eu nici nu mi le pun.
In principiu, "ideea" este buna.
Nu cred ca exista impedimente legale (legea romana) poate doar birocratice din cauza "ciudatenii".
Elementul esential este un raport de evaluare a bunului imobil.
Raport facut fie de un expert independent roman care se "deplaseaza" in Italia pentru inspectie fie de un expert italian.