avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj incompatibil cu calitatea de actionar intr-o SC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj incompatibil cu calitatea de actionar intr-o SC?

daca se inceteaza un CIM cu art 61 alin 1 CM respectivul poate beneficia de somaj daca este actionar la o SC?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 13 August 2010
Pentru a benefia de somaj, persoana in cauza nu trebuie sa realizeze venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj.
societatea abia e deschisa in care el este actionar asa ca nu se poate vb de dividende.ma interesa dc treb sa dea vreo declaratie ceva in care sa precizeze ca nu are venit.
dana dgb a scris:

Pentru a benefia de somaj, persoana in cauza nu trebuie sa realizeze venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj.

Legea 76/2002 s-a mai modificat, intre timp. Veniturile trebuie sa fie mai mici decat indicatorul social de referinta (500 lei).
prin venit se înţelege orice sursă de bani primită indiferent de modul de dobândire ?

adică dividende, depozite, randamentele fondurilor de investiţii, faptul că am primit o sumă de bani de la un prieten pentru un anumit serviciu ?
1. Este vorba de venituri obtinute din activitati autorizate, potrivit legii.
2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune:
Art.15...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice in mod independent si de asociatiile familiale in baza autorizatiei de functionare eliberate conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale, precum si activitatile desfasurate in calitate de asociat in cadrul societatilor comerciale.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj Medu Medu Buna dimineata! Am 11 luni lucrate cu carte de munca(8 luni la un angajator si 3 luni la cel pentru care lucrez in prezent).Beneficiez de somaj, daca firma la ... (vezi toată discuția)
Somaj poienar anca poienar anca Vreau sa stiu daca pot beneficia de somaj in cazul in care firma la care lucrez mi-a dat preavizul si am separat un contract de manadat cu o firma de brokeraj ... (vezi toată discuția)
Somaj cu srl bureacvalielena bureacvalielena Momentan sunt in concediu de crestere copil , peste o luna o sa fiu in somaj, deoarece mi s-a desfiintat postul si am ramas fara serviciu. Pana in somaj vreau ... (vezi toată discuția)