Vreau sa stiu daca pot beneficia de somaj in cazul in care firma la care lucrez mi-a dat preavizul si am separat un contract de manadat cu o firma de brokeraj la care realizez venituri foarte mici de 10-20 lei pe an.Trebuie sa-mi reziliez contractul cu firma de brokeraj in martie ca sa pot beneficia de somaj incepand cu 1 aprilie?
Pe perioada somajului aveti posibilitatea de a realiza venituri din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta ... acesta are in prezent o valoare de 500 lei.
Norme metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002:
Art.15 (2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice in mod independent si de asociatiile familiale in baza autorizatiei de functionare eliberate conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale, precum si activitatile desfasurate in calitate de asociat in cadrul societatilor comerciale.
Conditii acordare somaj
Medu
Buna dimineata!
Am 11 luni lucrate cu carte de munca(8 luni la un angajator si 3 luni la cel pentru care lucrez in prezent).Beneficiez de somaj, daca firma la ... (vezi toată discuția)