avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Vreau sa stiu daca pot beneficia de somaj in cazul in care firma la care lucrez mi-a dat preavizul si am separat un contract de manadat cu o firma de brokeraj la care realizez venituri foarte mici de 10-20 lei pe an.Trebuie sa-mi reziliez contractul cu firma de brokeraj in martie ca sa pot beneficia de somaj incepand cu 1 aprilie?
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
poienar anca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 26 Martie 2012
Pe perioada somajului aveti posibilitatea de a realiza venituri din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta ... acesta are in prezent o valoare de 500 lei.

Norme metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002:
Art.15 (2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice in mod independent si de asociatiile familiale in baza autorizatiei de functionare eliberate conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale, precum si activitatile desfasurate in calitate de asociat in cadrul societatilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj Medu Medu Buna dimineata! Am 11 luni lucrate cu carte de munca(8 luni la un angajator si 3 luni la cel pentru care lucrez in prezent).Beneficiez de somaj, daca firma la ... (vezi toată discuția)
Drept de munca ContSters146176 ContSters146176 cand esti in somaj si primesti ajutorul de somaj ai dreptul sa lucrezi cu contract de colaborare? va afecta somajul? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj ContSters178493 ContSters178493 Buna ziua!Am lucrat 1 an si 1 luna la o firma care a inchis punctul de lucru luna trecuta pe 28 si acum vreau sa imi bag dosarul pentru somaj deoarece ... (vezi toată discuția)