avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic si administrator srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic si administrator srl

s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre alte conditii in care o persoana poate fi in acelasi timp: asociat unic srl, administrator si director cu CIM?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Anda Alexandra Schieszer , Avocat 17:32, 4 Decembrie 2007
raspunsul meu practic este urmatorul!administratorul nu putea sa se angajeze pe el insusi in functia de director,deci avea nevoie sa angajeze o persoana care sa faca aceasta angajare ulterior!cum fiecare persoana angajata are drepturi prima persoana angajata putea sa si dea demisia ulterior si ramaneai si cu cmi si administrator!deci se poate sa ai cumul de functii!angajarea nu o poti face singur!
am si eu o intrebare :asociatul unic al unei firme,care la registru comertului este inregistrat ca administrator,se poate angaja pe firma sa ca administrator?
multumesc pentru sprijin.
o zi buna!
Sub titlul "nelamurire" (doua pagini mai in urma tot pe forumul Societati comerciale) aveti doua pagini de discutii pe acest subiect. Mi-e cam lene sa le tot repet..
Textul art.1961 alin.3 din Legea nr.31/1990 prevede ca asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata ale carei parti socilae le detine, fara a preciza pozitia salarizata pe care o poate ocupa.
Faptul ca o persoana semneaza un contract individual de munca atat in numele angajatorului, cat si in numele angajatului nu afecteaza valabilitatea actului juridic incheiat. Raportul de munca este intre societatea comerciala si angajat sau.
Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este, cu exceptia cazului in care are calitatea de administrator (art. 196-Lg 31/1990)

Alte discuții în legătură

Asociat+ administrator+angajat la srl ged ged Un SRL are mai multi asociati, unul dintre ei este administrator si angajat. Conform noii legi 31 este OK ? (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)