avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat+ administrator+angajat la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat+ administrator+angajat la SRL

Un SRL are mai multi asociati, unul dintre ei este administrator si angajat.
Conform noii legi 31 este OK ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:42, 19 Ianuarie 2007
Modificarea L31 se refera doar la SA. Din punctul meu de vedere este Ok ca administratorul unui SRL sa poata fi si angajat al aceluiasi SRL.
In legea 31 art. 191-202 (capitolul VI) sunt prevederi doar pentru SRL-uri.
Aici se specifica despre asociatul unic dar nimic despre cazul in care sunt mai multi asociati dintre care unul este administrator si angajat (sau nu am vzaut sau inteles eu corect)
Atat timp cat nu e asociat unic e OK

Art. 196-1
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este, cu excepţia cazului în care are calitatea de administrator unic sau de membru al consiliului de administraţie.
Restrictia se refera la asociatul unic.

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator srl live_maz live_maz s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, As vrea sa stiu daca un SRL cu asociat unic care este si administrator poate fi si salariat. Parerile sunt impartite, dar as vrea o baza ... (vezi toată discuția)
Contractul de administrare danadumi danadumi Doresc sa stiu daca asociatul unic al unui SRL, care este si administrator prin actul constitutiv, poate sa incheie un contract de administrare(poate are ... (vezi toată discuția)