avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua

V-oi deveni mamica in martie 2011, s-a discutat atat de mult pe tema taierii indemnizatiei , incat nu cunosc in acest moment procentul care se va aplica pentru calculul indemnizatiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 14:00, 13 August 2010
15% este procentul.
70% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii
Multumesc mult de ajutor .
Mai am o intrebare in cazul in care am doua contracte e munca ?
Ce se intampla solicit si de la al doilea angajator adeverinta de venit ?
Se ia in calcul si aceasta ?
Lucrez la o societate cu contract de 8 ore pe zi unde am si functia de baza, iar la a doua societate lucrez cu timp partial de 2 ore , salariul este mic , dar este totusi un venit .
Legea nr.118/2010 prevede diminuarea indemnizatiei de ingrijire copil cu 15% pana la 31.12.2010. O sa vedem ce se va intampla dupa.

Da, se iau in calcul veniturile de la ambele locuri de munca. Dosarul pe care-l veti depune la primarie pentru indemnizatie va cuprinde adeverintele cu veniturile realizate in ultimile 12 luni, anterior nasterii copilului, de la ambele locuri de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul venit lunar realizat ca pfa - pt indemnizatia de cresterea copilului? Amelia Muntean Amelia Muntean Sunt insarcinata in 6 luni si am atat calitatea de angajata (in prezent in Concediu de risc maternal) ca si cea de PFA - traducator, inregistrata fiscala de ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei ccc conform legii nr. 118/2010 MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea In situatia in care, din calcul, valoarea indemnizatiei depaseste 4000 RON, conform OUG 48/2005, nu primeai mai mult de aceasta suma. Acum, conform noii Legi ... (vezi toată discuția)
Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)