avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general profit - pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

profit - pierdere

daca firma a inregistrat la sfarsitul lunii iulie profit iar la anul 2009 a fost incheiat cu pierdere, se poate recupera pierderea din 2009? cum si care sunt inregistrarile?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:08, 13 August 2010
se poate recupera in timpul anului pierderea fiscala a anului 2009 doar daca in 2009 firma a fost platitoare de impozit pe profit si nu micro cu impozit pe venit .
art 26 cf
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

norme
73. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere pierdere fiscala Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale. Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia ... (vezi toată discuția)
Recuperarea pierderilor Eva_56 Eva_56 In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere anul precedent ContSters138151 ContSters138151 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu modul de calcul pt recuperarea pierderii din anul precedent?? multumesc (vezi toată discuția)