avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurarea pentru inundatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea pentru inundatii

Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. In cazul in care vecinul ma inunda, asiguratorul isi recupereaza pagubele de la vecin sau eu va trebui sa-l dau in judecata ? Care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: kelebek , utilizator 07:00, 22 Februarie 2018
Asiguratorul recupereaza pagubele de la vecin sau de la asiguratorul de raspundere civila al acestuia ;)
alex8001 a scris:

Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin.

există aşa ceva ?
Asigurarea (facultativa nu cea obligatorie) pentru locuinta, cuprinde un asemenea risc(daune provocate prin inundatia de la apa din conducte) ca risc de baza sau la solicitarea asiguratului.Daca de inundatie se face vinovat vecinul, asiguratorul se indreapta impotriva vinovatului si recupereaza suma platita(se numeste dreptul de regres).
La polita facultativa de locuinta, se poate atasa la cerere o clauza suplimentara de raspundere civila, care cuprinde orice despagubire datorata/produsa din culpa de catre asigurat, vecinilor de locuinta(inclusiv inundarea)

@m1ha1.blogs : Exista polita de asigurare facultativa pentru locuinta si bunuri din locuinta, avand atasata clauzele de inundatie din conducte si raspundere civila.
Inundatia din conducte cupride:apa rece,apa calda, apa de incalzire,apa de scurgere pluviala,apa de scurgere menajera.
Ar mai fi un aspect de remercat, asigurarea de locuinta asigura numai cladirea.Pentru bunurile din cladire, trebuie o polita destinata sau in cadrul aceleiasi polite pentru cladire, se pot asigura si bunurile.(altfel nu sunt despagubite la inundatia vecinului)
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
nucu$, utilizator
Exista o asemenea asigurare.Dar nu acoperă decat in mica masura cheltuielile
cu reparația.Este bine oricumm să existe,pentru că sunt vecini care nu vor
să coopereze și in această situație o firma are alte parghii.
O asigurare facultativa poate acoperi unul, doua sau toate trei aspectele:
- locuinta cu toate amenajarile ei;
- bunurile din locuinta (mobile, aparatura electrocasnica si electronica, tablouri etc);
- eventuale pagube provocate vecinilor.
Suma asigurata este in raport de evaluarile anului la locuinte (sau mai mici), evaluarile bunurilor.... Pentru suma asigurata se plateste o prima de asigurare care este variabila in functie de cat de mare este suma asigurata.

Este o protectie a fiecarui proprietar, fie si partiala, impotriva unor eventuale necazuri provocate de incendii, inundatii, explozii ale instalatei de gaze la el in apartament sau in apartamentele vecine si are menirea de a responsabiliza proprietarul vis-a-vis de proprietatea sa pe care o are si pe care, in lipsa unei asigurari si in cazul unui eveniment nefericit, poate sa o piarda.

Alte discuții în legătură

Doua asigurari pentru locuinta daniela33 daniela33 Daca am avut recent inundatie provocata de vecinul meu si am 2 asigurari ,ma despagubesc amandoua? (vezi toată discuția)
Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. cărei autorități mă pot adresa? ContSters404753 ContSters404753 Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul ... (vezi toată discuția)