avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vatamare corporala din culpa - accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vatamare corporala din culpa - accident rutier

Buna ziua!

De curand am fost victima unui accident rutier. Concret, conduceam motocicleta proprietate personala iar un sofer, la punerea in miscare de pe loc (acesta iesea dintr-o parcare), nu mi-a acordat prioritate de trecere. am incercat evitarea coliziunii dar nu a fost posibil. Mi-am pierdut cunostinta, am stat spitalizat 4 zile si am amnezie si acum (nu tin minte vreo 10 min inainte de accident si vreo 2 ore dupa). Luni urmeaza sa fiu examinat medico-legal si eu si pasagera de pe motocicleta (ea a suferit leziuni mai putin grave, refuzand internarea). Dauna la motocicleta este totala iar societatea de asigurari mi-a propus ca si despagubire pt paguba materiala suma de 5 000 de lei (pentru vatamarile corporale nu s-a finalizat inca dosarul). Suma de 5000 lei nu acopera costul integral al motocicletei iar eu am solicitat soferului vinovat inca 900 de euro. In conditiile in care acesta accepta si imi acorda aceasta suma de bani imi va cere sa inchei un act notarial cum ca nu mai depun plangere penala prealabila si ca nu mai am alte pretentii de la el. Voi putea apoi incasa si banii de la societatea de asigurari? Care este procedura? Inchei intai actul notarial cu soferul vinovat sau incasez prima data banii de la asigurari?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: robert900 , utilizator 11:12, 27 Octombrie 2010
Dosarul de dauna, incheiat de Asigurari merge inainte, iar intelegerea cu soferul, printr-un act notarial ca va plateste cei 900 de euro, daca va retrageti plangerea prealabila ori nu o depuneti, este altceva!

Parerea mea este sa incasati mai intai daunele de la asigurari si apoi marsati pe retragerea plangerii!( dupa ce va platesteconducatorul auto suma solicitata).
Puteti sa va retrageti plangerea in orice moment al procesului penal!
Cei de la societatea de asigurari mi-au pus sub nas o ''cerere de despagubire'' in care este mentionat ca daca incasez suma de bani respectiva, nu mai am nici o pretentie nici de la societatea de asigurari (ceea ce este normal) dar nici de la persoana vinovata... Din aceasta cauza sunt confuz....
Semnati cererea de despagubire cu mentiunea"Consider suma de 5000 lei drept avans si imi rezerv dreptul de a solicita in instanta, diferenta pana la valoarea totala a prejudiciului ".
In cadrul procesului, puteti incheia conventia, primind diferenta de despagubire urmare careia va retrageti acuzatiile de natura penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
nucu$, utilizator
nucu$ a scris:

Semnati cererea de despagubire cu mentiunea"Consider suma de 5000 lei drept avans si imi rezerv dreptul de a solicita in instanta, diferenta pana la valoarea totala a prejudiciului ".
In cadrul procesului, puteti incheia conventia, primind diferenta de despagubire urmare careia va retrageti acuzatiile de natura penala.

ati mai folosit aceasta procedura? Este eficienta? Nu poate fi interpretata ca si viciu de procedura sau ceva similar? am cerut reprezentantului societatii de asigurari sa fie consemnat in cererea respectiva de despagubire faptul ca nu mai am alte pretentii de la soc de asig si imi rezerv dreptul de a-l chema in instanta pe sofer. Raspunsul a fost cel putin evaziv: '''Nu va pot ajuta, e formular tipizat trimis de Bucuresti''.

Multumesc pentru sfat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
robert900, utilizator
Problema cu semnarea cererii de despagubire este delicata deoarece daca ati acceptat suma respectiva, instanta nu-l poate obliga pe vinovat sa va dea mai mult pt. motocicleta ci in cel mai bun caz tot pe asigurator. Alminteri pt. ce s-ar mai face RCA? Tot pe RCA mai puteti obtine bani pt vatamare corporala si eventual daune morale (daca le-ati solicitat) si pe care tot instanta le va stabili. Va urez succes!

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Clauze in cererea de despagubire marius_o2ooo marius_o2ooo Buna prieteni.Am ajuns in situatia formularii cererii de despagubire catre societatea de asigurari.Exista o clauza pentru care va cer sfatul \\"Totodată ... (vezi toată discuția)
Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)