avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vatamare corporala din culpa - accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vatamare corporala din culpa - accident rutier

Buna ziua!

De curand am fost victima unui accident rutier. Concret, conduceam motocicleta proprietate personala iar un sofer, la punerea in miscare de pe loc (acesta iesea dintr-o parcare), nu mi-a acordat prioritate de trecere. am incercat evitarea coliziunii dar nu a fost posibil. Mi-am pierdut cunostinta, am stat spitalizat 4 zile si am amnezie si acum (nu tin minte vreo 10 min inainte de accident si vreo 2 ore dupa). Luni urmeaza sa fiu examinat medico-legal si eu si pasagera de pe motocicleta (ea a suferit leziuni mai putin grave, refuzand internarea). Dauna la motocicleta este totala iar societatea de asigurari mi-a propus ca si despagubire pt paguba materiala suma de 5 000 de lei (pentru vatamarile corporale nu s-a finalizat inca dosarul). Suma de 5000 lei nu acopera costul integral al motocicletei iar eu am solicitat soferului vinovat inca 900 de euro. In conditiile in care acesta accepta si imi acorda aceasta suma de bani imi va cere sa inchei un act notarial cum ca nu mai depun plangere penala prealabila si ca nu mai am alte pretentii de la el. Voi putea apoi incasa si banii de la societatea de asigurari? Care este procedura? Inchei intai actul notarial cu soferul vinovat sau incasez prima data banii de la asigurari?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: robert900 , utilizator 11:12, 27 Octombrie 2010
Daca aveti documentul de evaluare exacta a reparatiei, completati aceasta valoare, completand si la rubrica de mentiuni(daca exista) sau in spatiul rezervat semnaturii, ca suma propusa o considerati avans, avand dreptul sa emiteti pretentii pentru diferenta in instanta.
Declaratia in legatura cu cei 900 E o dati precizand ca nu veti face plangere penala si considerati suma ca daune morale nu daune materiale(altfel nu mai primiti nimic de la asigurator !!!!!!)
nucu$ a scris:

Daca aveti documentul de evaluare exacta a reparatiei, completati aceasta valoare, completand si la rubrica de mentiuni(daca exista) sau in spatiul rezervat semnaturii, ca suma propusa o considerati avans, avand dreptul sa emiteti pretentii pentru diferenta in instanta.
Declaratia in legatura cu cei 900 E o dati precizand ca nu veti face plangere penala si considerati suma ca daune morale nu daune materiale(altfel nu mai primiti nimic de la asigurator !!!!!!)

am inteles! in declaratia notariala declar ca suna de 900 de eur reprezinta daune morale si renunt la dreptul de a face plangere penala prealabila, cred ca este cea mai buna solutie. multumesc mult!
Cazul s-a incheiat pe data de 15 septembrie in felul urmator:
-societatea de asigurari a achitat urmatoarele: 7 400 lei pagube materiale, 8 000 lei daune morale;
soferul vinovat a achitat suma de 900 EUR pentru a-mi retrage plangerea penala;

Si toata lumea a fost multumita! :)

Daca cineva se va lovi de o speta asemanatoare vreodata il astept sa ma contacteze pentru a-l indruma, acum stiu exact cum se porcedeaza si unde trebuie insistat!
Stima!
Felicitari pentru negocieri si rezultate stralucite.=D>
In privinta indrumarilor.....;) Sa nu uitam ca nu exista doua cazuri identice, atat in ce priveste 'peisajul" dar in special "personajele" Sa ramanem la nivelul de "impartasire experienta proprie" B-) :thumbup:
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Clauze in cererea de despagubire marius_o2ooo marius_o2ooo Buna prieteni.Am ajuns in situatia formularii cererii de despagubire catre societatea de asigurari.Exista o clauza pentru care va cer sfatul \\"Totodată ... (vezi toată discuția)
Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)