avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Am plecat de acasa cu cei 4 copii minori, am divortat, el a ramas in locuinta. As dori sa ma informati daca el poate sa ajunga unic proprietar, cu toate ca in contract sunt trecuta si eu si mama mea; mentionez ca nu am cerut evacuare sau partajul bunurilor, doar copiii, care sunt cu mine( in tot acest timp nu a contribuit cu pensie alimentara). Va multumesc daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: lilyan , utilizator 19:24, 23 August 2010
nu poate. Daca l-ati cumparat impreuna, e bun comun.
lilyan a scris:

Am plecat de acasa cu cei 4 copii minori... mentionez ca nu am cerut evacuare sau partajul bunurilor, doar copiii, care sunt cu mine( in tot acest timp nu a contribuit cu pensie alimentara).


Felicitari pentru faptul ca sunteti o adevarata mama: ati vrut doar copiii!:)

Dar, pentru binle dv si al copiilor, va sfatuiesc sa nu renuntati usor la bunurile comune, in speta, locuinta!

Daca nu a contribuit cu pensie de intretinere pentru copii, in cazul in care, prin hotarare judecatoreasca s- a stabilit aceasta obligatie, il puteti actiona in judecata, pentru comiterea infractiunii de abandon de familie, prev si ped de art. 305 alin 1, lit. c) Cod penal! ...in cazul in care va lasa sufletul sa ii faceti cazier judiciar tatalui copiilor dv. :(

Va doresc sa aveti puterea de a va creste copiii frumos!
nu ii poate ramane sotului in urma partajului niciun procent din cota dvs de proprietate din casa.insa va sugerez sa introduceti actiunea de divort unde sa aveti capat distinct partajul bunurilor comune. si poate ar fi bine solicitati instantei sa va atribuie dvs apartamentul avand in vedere ca doriti ca cei patru copii sa ramana cu dvs.bineinteles ca ii veti plati o sulta.
Deși colegii mei au dat cu ușurința verdictul final în favoarea dumneavoastră, fără a contesta afirmațiile acestora, ridic problema provenienței locuinței în cauză. Întradevăr exista prezumția că bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune și prezumția că cei doi soți au contribuit în mod egal la achiziționarea acestora însă în practica lucrurile nu sunt întotdeauna asa. Dacă soțul a moștenit un imobil pe care l-a vândut, cu banii obținuți cumpărând această locuință, deși sunteți trecută în acte iar achiziționarea s-a efectuat în timpul căsătoriei, soțul poate ridica în instantă pretenția ca această locuință să-i fie atribuită. Variantele de rezolvare a acestei cauze sunt multiple în funcție de pretențiile părților şi în funcție de probele pe care se bazează aceste pretenții.
Multumesc pentru raspuns, casa e cumparata in timpul casatoriei din banii mei si al mamei mele.

Alte discuții în legătură

Partajul Cum se deruleaza partajul, daca divortul a fost pronuntat de 3 ani, in lipsa,el fiind plecat din tara.A fost dat la abandon de familie,iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Mama cu 4 copii din 2 casatorii Ema10 Ema10 Buna ziua, Am cateva intrebari legate e o situatie un pic mai complicata. Mama a 4 copii (2 dintr-o casatorie urmata de divort si obtinerea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)