avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit a doua proprietate dobandita prin succesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit a doua proprietate dobandita prin succesiune

Buna dimineata,

HG nr. 791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, litera G, aliniatul (2) prevede:

Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.

Eu detin o a doua cladire, prima in afara celei de domiciliu, pe care am dobandit-o astfel:
- certificat de mostenitor din 10.02.2004 prin care imi revine cota indiviza de 3/4 (trei sferturi) din masa succesorala (cladire);
- sentinta civila din 27.08.2007 avand ca obiect iesirea din indiviziune prin care preiau in deplina si absoluta proprietate imobilul.

Intrebarea mea catre d-voastra este daca ma incadrez in alin. (2), litera G?

Multumesc,
Cosmin
Cel mai recent răspuns: kozmo , utilizator 16:03, 16 August 2010
se pare ca va sunt aplicabile aceste prevederi...
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de urgenta nr. 59/2010 pentru modificarea legii nr. 571/2003 nana76 nana76 Au apartut normle metodologice referitoare la aceasta ordonanta? Eu am vazut undeva pe site, dar si un anunt la TV ca s-a abrogat. Stie cineva mai mult ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare complet, punctajul raport 10.5 / 31.3 Popu Popu HOTÃRÂRE pentru modificarea Anexei nr.2 la Hotărârea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete de masa terecote terecote nu stiu sa gasesc normele de aplicare a legii date pentru acordarea tichetelor de masa, in privinta impozitului .... care nu stiu sigur de la cine se retine , ... (vezi toată discuția)