avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deplasarea copiilor in tara si in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate

Legea 272 Art. 18
(2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca.

Pentru ca unul dintre parinti sa calatoreasca prin tara cu copilul, este nevoie de acordul celuilalt parinte ? Eu credeam ca doar la iesirea din tara este nevoie si de acordul celuilalt parinte. Trebuie acordul si la deplasarea prin tara ?
Cel mai recent răspuns: c_mircea , utilizator 20:33, 19 August 2010
Din moment ce legea specifica "se realizeaza cu instiintarea si acordul ambilor parinti", de ce nu e abuz ? Eu nu mi-am dat acordul ca sa calatoreasca. De ce legea specifica cuvantul "acordul" daca acest acord nu e luat in considerare?
Atunci faceti-i plangere penala si lasati justitia sa decida. O sa primiti o informare ca sotia si copiii sunt la domiciliul ales. Si va puteti trezi cu o plangere penala din partea sotiei pt denuntare calomnioasa.

Eu va inteleg ca va cautati temeiuri legale, dar legea pe care o invocati nu are nici o legatura cu situatia reala in cazul unui divort, cand e de inteles ca un parinte ( de regula mama) sa fie separata de sot si sa ia si copiii. Asta e ideea divortului, nu? separarea in fapt si in drept.

Pana la ramanerea def. si irevoc. a hotararii de incredintare si a programului de vizita, puteti introduce cerere de ordonanta presedintiala. Are caracter urgent, vremelnic si executoriu. De-abia atunci, daca nu o respecta si aveti probe, puteti sa ii faceti planere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
Succes!
adutescu a scris:

Atunci faceti-i plangere penala si lasati justitia sa decida. O sa primiti o informare ca sotia si copiii sunt la domiciliul ales.


Pai nimeni nu stie care e domiciliul ales.
La un moment dat sotia a plecat cu copilul de acasa, si nu s-a mai intors. Am incercat sa o sun, dar nu mai era valabil numarul. Am sunat la rudele ei, degeaba. Le-am dat disparute la politie si am primit urmatorul raspuns:
[ link extern ]
Deci care e domiciliul ales ? Unde sa le vizitez ? Isi alege domiciliul unde vrea ? In clipa asta am sunat-o ca sa ma duc cu mama sa-mi vad fetita, si mi-a spus ca se afla la Jibou si sta o saptamana, dupa care se intoarce si pleaca la Suceava pentru inca o saptamana. Politia vad ca nici macar nu mi-a comunicat o adresa, adresa unde eu as putea sa le vizitez. Deci isi alege domiciliul unde vrea cand vrea ?
Faptul ca de 6 luni eu nu reusesc sa-mi vad copilul, si nu cunosc domiciliul ales, iar sotia imi poarta copilul prin diverse orase din tara, nu e abuz?
Nici macar nu cunosc domiciliul ales. Iar sotia mea va spune ca eu de fapt nici macar nu am incercat sa-mi vizitez copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
c_mircea, utilizator
Stiam ce raspuns ati primit, pt ca asa se intampla de obicei, cum v-am scris mai sus.
Luati recomandarea de la cineva care a vazut sute de cazuri: faceti cerere de ordonanta presedintiala pt stabilirea unui program de vizita in timpul divortului. Se judeca de urgenta, in loc sa stati inca 6 luni fara sa vedeti fetita puteti sta cu ea legal de acum intr-o saptamana.
adutescu a scris:

Stiam ce raspuns ati primit, pt ca asa se intampla de obicei, cum v-am scris mai sus.
Luati recomandarea de la cineva care a vazut sute de cazuri: faceti cerere de ordonanta presedintiala pt stabilirea unui program de vizita in timpul divortului. Se judeca de urgenta, in loc sa stati inca 6 luni fara sa vedeti fetita puteti sta cu ea legal de acum intr-o saptamana.

Eu doresc sa cer ordonanta presedintiala. Dar doresc sa cer ordonanta ca sa-mi incredinteze copilul pana la divort. Dar avand in vedere raspunsul politiei, nu pot sa fac ordonanta fiindca nu sunt sigur ca voi castiga. As fi dorit ca politia sa-mi comunice o adresa exacta, unde eu sa ma deplasez cu martori, iar daca nu sunt lasat sa-mi vad copilul, sa cer ordonanta si sa citez martorii. Dar avand in vedere ca nu am o adresa unde sa ma deplasez cu martorii, nu pot cere ordonanta presedintiala inca. De aceea caut si alte portite.
Datorita faptului ca politia nu mi-a dat un raspuns exact, degeaba spun in ordonanta ca am incercat sa o vizitez la bunica X, fiindca sotia va spune ca de fapt se afla la bunica Y. Si asta din cauza ca politia nu mi-a comunicat o adresa exacta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
c_mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Program vizita minor inainte de divort?custodie comuna? dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In urma unor probleme eu si sotia trecem printr-un divort. -La ora actuala eu m-am mutat cu domiciulul de la acasa,iar sotia ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna persoana disparuta ? c_mircea c_mircea Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)