avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul operatorilor intracomunitari

Am depus cererea de inregistrare in Registrul operatorilor intracomunitari in data de 11.08.2010.
Conform art. I pct. (7) Aprobarea sau respingerea cererii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari se face prin decizie emisa de organul fiscal competent, care se comunica solicitantului conform Codului de procedura fiscala. Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte incepand cu data comunicarii deciziei in conditiile prevazute de Codul de procedura fiscala."

La art II pt 3 scrie "In cazul aprobarii de catre organul fiscal competent a cererilor depuse pana la data de 1 august 2010 de catre persoanele prevazute la alin. (2), data inregistrarii in Registrul operatorilor intracomunitari va fi data de 1 august 2010.

In conditiile in care cererea e depusa dupa de 1 august dar decizia de acceptare sau repingere a cererii o sa o am cel mai devreme pe 18 august, pot face achizitii intracomunitare (cu taxare inversa si fara alte amenzi, etc) in perioada 11-18 august?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:45, 14 August 2010
Exact asa cum spune legea si ati observat si Dvs. : NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari ncris78 ncris78 O firma de transport marfa, care efectueaza transport marfa din Romania catre tarile UE si din tarile UE catre Romania, trebuie sa se inscrie in registrul ... (vezi toată discuția)