avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata spitalizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata spitalizare

buna, am o intrebare: luna aceasta trebuie sa nasc; nu lucrez nicaieri. Luna trecuta sotul m-a trecut la el in intretinere. trebuie sa platesc spitalizarea, sa aduc hartie de la el de la serviciu sau avand in vedere ca in timpul sarcinii nu se plateste spitalizarea, este valabila chestia si la nastere? Va rog sa ma lamuriti. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:10, 15 August 2010
din cate stiu,da, e valabil;cel mai bine vb cu dr dvs
Sotul dvs, poate sa va treaca ca si co-asigurata , ca sa aveti aceleasi drepturi ca si asiguratul. Sa se intereseze.. se poate.
Dar, daca gravidele nu platesc spitalizare, inseamna ca atunci cand nasc, nici atat.. cred eu... nu stiu exact.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
ContSters122901, utilizator
Pt. a putea sa beneficiati de aceleasi drepturi ca si toti asiguratii din sistemul public de sanatate , sotul trebuie sa va treaca drept coasigurata pe numele lui. In ce priveste nasterea din cate cunosc nu se plateste nimic la spital. Va urez nastere usoara si un copil sanatos de care sa va bucurati pe deplin!
mie nu mi-a dat certificatul de naştere fără o adeverinţă ce atestă că sunt salariat.
Din Legea 95/1996:
Art. 213. -
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
...
f) femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare de sanatate in caz de sarcina si lauzie miruna82 miruna82 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata si intre timp am ramas insarcinata. Din luna august am intrat ... (vezi toată discuția)
Nasterea fara asigurare medicala? oanaelenapopescu oanaelenapopescu Buna ziua, Sunt gravida si urmeaza sa nasc in luna august a acestui an. As dori sa stiu care mai sunt reglementarile in acest moment referitor la ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru gravide lenaka7 lenaka7 Buna seara, sunt insarcinata in 15 saptamani, momentan sunt coasigurata pe asigurarea sotului deoarece nu lucrez de vre-o 2 ani. As vrea sa aflu mai multe ... (vezi toată discuția)