avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur in sange

Fiti amabili...imi poate cineva traduce si mie urmatoarea hotarare judecatoreasca in urma conducerii sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur in sange?...nici o parere nu ar strica...se putea da mai putin? Merita facut apel in conditiile in care exista si 3 recalculari de alcoolemie din care 1 favorabila(sub 0.80 g/l) pe care judecatorul, din cate se pare, nu a luat-o in calcul?
Sau e doar pierdere de timp si prelungirea pedepsei fara rost? Dupa 1 an se incepe scoala de soferi din nou, exact ca la 18 ani? Intreb pentru ca nu am vazut scris nicaieri anularea permisului de conducere.

-----------Condamnă pe inculpatul A. A la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.87 al.1 din OUG nr.195/2002 republicată şi modificată. În baza art.71 al.2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal. În baza art.81 cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale a închisorii pe o durată de 3 ani care constituie termen de încercare stabilit potrivit dispoziţiilor art.82 al.1 Cod penal. În baza art.71 al.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni intenţionate. În baza art.191 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în de 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpat.

Orice sfat/atentionare este binevenit(a). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ramiro86 , utilizator 00:32, 19 August 2010
Opinia mea este aceea de a declara apel, iar argumentele sunt:
1.-pedeapsa dvs. este una situata la minimul special prevazut de lege, insa instanta poate sa reindividualizeze pedeapsa in cazul in care retine circumstantele prev de art. 74-76 c.pen., care in cazul dvs. nu au fost retinute si anume lipsa antecedentelor penale, pozitia procesuala si orice alte imprejurari pe care nu le pot enumera avand in vedere ca nu am dosarul in fata si nici nu cunosc care sunt probele in circumstantiere pe care le-ati administrat, dar care pot fi suplimentate in apel.
2.-acea proba situata la limita dintre contraventie si infractiune este o proba care creeaza un dubiu favorabil inculpatului ( in dubio pro reo)
3.-va recomand de asemenea sa lecturati aici si o alta aparare in situatia in care proba de sange nu a fost recoltata in conformitate cu dispozitiile legale in materie:www.avocatnet.ro/content/for...
4.-"traducerea "hotararii:
-v-au fost interzise dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe perioada de 3 ani,
-apoi, termenul de incercare este de 3 ani - el se compune din cuantumul pedepsei 1 an plus un termen de 2 ani prev de art.82 c.pen.
-atentie la disp.art 83 al.1 pentru ca in situatia in care in cursul termenului de incercare veti savarsi din nou o infractiune , pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar si dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei, urmand aceasta deci sa se execute in regim privativ de libertate in integime si care nu se contopeste cu pedeapsa pentru noua infractiune.
In privinta permisului va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea acestuia, pentru toate categoriile avute anterior dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Permisul se anuleaza in baza disp. art.114 din Oug195/2002.
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Anularea permisului de conducere a fost dispusa , in mod obligatoriu, conform art . 64 din Codul penal.
Posibilitatea de a redobandi acest drept se va naste de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de condamnare, dupa scurgerea termenului de 1 an .
Conform art 64 Cp si art.114 din Oug195/2002, permisul de conducere se anuleaza Dobandirea acest drept se va naste de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de condamnare, dupa scurgerea termenului de 1 an.
Parerea mea este ca trebuie sa faceti apel.
Succes!
Nu stiu de ce nu s-a luat in considerare "In dubio pro reo"...Martorul ocular (din masina) a declarat in seara opririi ca nu stie cat am baut ca sa scape mai repede iar la politie(cand a fost chemat) a zis ce bauturi si ce cantitati (care sustin declaratia in urma careia recalcularea a fost 0,75g/l)...Pentru asta, procurorul impreuna cu organul de politie i-au facut dosar penal si lui pentru MARTURIE MINCINOASA. Acum...cum pot ei dovedi o asemenea anomalie...ca el a mintit pentru ca in seara opririi nu a vrut sa declare bauturile consumate si urmatoarea data a declarat tot? Acum vor sa-i pateze cazierul si lui...Nu-i de ajuns ca mi-o fac mie...
Oricum...multumesc mult de tot tuturor pentru informatii/sugestii. Subiectul ramane deschis :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul meu? aiurica aiurica lutie: Dec.217/ - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Casează, în parte, sentinţa penală nr. 451/04.10.2012 a ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? vasilica53 vasilica53 Solutie: În baza art. 178 al. 2 din OUG. 195/2002 rep., art.320 ind. 1 al. 7 Cod procedură penală condamnă, inculpatul Iancu George Iulian, la pedeapsa de: ... (vezi toată discuția)
Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)