avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare datorie de la societate dizolvata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare datorie de la societate dizolvata

Am aflat recent ca aceasta societate a fost dizolvata voluntar in baza ar­ticolului 235 din Legea 31/1990. Mai pot recupera suma datorata? Incheiasem un contract civil cu ei, iar plata pe care au facut-o a fost doar partiala.
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 09:10, 15 August 2010
Da, puteti.
Dupa dizolvare, urmatorul pas este lichidarea.
Urmariti cine a fost numit lichidator si ce termene sunt si depuneti o declaratie de creanta, pentru a va inscrie la masa credala.
karinai a scris:

Am aflat recent ca aceasta societate a fost dizolvata voluntar in baza ar­ticolului 235 din Legea 31/1990.


Art. 235 LSC reglementeaza asa-numita dizolvare contopita cu faza de lichidare.

Art. 235 - (1) În societăţile [...] cu răspundere limitată, asociaţii pot hotărî, o dată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii.
[...]

Prin urmare, asociatii pot hotari, odata cu dizolvarea si modul de lichidare, fara a mai numi un lichidator si fara a mai parcurge etapele lichidarii prevazute de LSC, cu conditia stingerii integrale a pasivului societatii sau a regularizarii acestuia in acord cu creditorii.

Operatiunea de stingere integrala a pasivului societatii va avea in vedere toti creditorii societatii, chiar daca creantele unora dintre ei nu ar fi exigibile.

Hotararea prin care asociatii au ales modul de lichidare fara ca drepturile creditorilor sa fi fost respectate poate fi atacata de catre acestia pe calea opozitiei (in conditiile prevazute de art. 61 si urm. LSC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare actiuni si aparari in numele unei firme radiate? eagle_free eagle_free Buna ziua. Avem si noi o problema de lamurit in legatura cu o firma. Astfel, intre 2 firme au existat raporturi juridice comerciale care au dat nastere la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/lichidare voluntara neli_2010 neli_2010 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un SRL, asociat unic (persoana juridica straina), fara datorii, dar care ar mai avea de incasat niste sume de la niste ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)