am trait cu o femeie in concubinaj timp de 4 ani avem un baietel de 3 ani un nu neam mai inteles si intro zi a plecat si copilul a ramas la mine de 3 luni de zile cum pot sa obtin de la ea pensie alimentara
???multumesc
Pe certificatul de nastere al copilului,sunt trecuti parintii. In cazul dvs.mama (concubina) si dvs. tatal.
Este simplu> Un proces civil,prin care solicitati instantei de judecata INCREDINTAREA MINORULUI in vederea cresterii si educarii. Tot in cuprinsul actiunii,solicitati si acordarea pensiei de intretinere. Sunt cazuri cand se pronunta pentru ambele capete de cerere instanta,sunt cazuri cand trebuie sa faceti o noua actiune,separata,ptr. obtinerea pensiei de intretinere.
Succes. (De unde sunteti ? V-as putea face toate actele...)
Pentru a o putea da in judecata, conditia de baza este sa-i cunoasteti domiciliul.
Apoi, sa faceti dovada ca realizeaza venituri, pentru a solicita pensie de intretinere.
Dar daca a plecat la cules de dude in Spania, slabe sanse cu pensia de intretinere.
Puteti obtine in schimb custodia copilului.
Puteti solicita incredintarea si obligarea la plata pensiei de intretinere. Daca nu realizeaza venituri pemanente va fi obligata la plata unei pensii de intretinere raportata la venitul minim pe economie, cam 150 lei.
Custodia copilului
denisa16
Buna,am o problema si as dori sa obtin un raspuns.Am sa va explic putin,am un baietel de 2 anisori,eu si tatal lui nu suntem casatoriti si suntem impreuna de 5 ... (vezi toată discuția)
Apararea in divort
eduard2006
Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)