avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu?

in cazul in care sotul pleaca de comun acord din tara sa castige bani pt a achita ratele in tara..iar dupa 6 luni vine in concediu afirmand ca vrea sa ne despartim, ce pot face?ca sa fiu mai explicitA sotul a plecat in afara pt ca ramasesem ambii fara loc de munca iar datoriile se acumulase.dupa 6 luni urmeaza sa vina in tara.....vorbim pe net,imi da toate detaliile cu privire la sosirea lui in tara,dar in ziua cand trebuia sa ajunga acasa nu a mai venit.a venit dupa 2 zile cu propunere de despartire.imi ia toti banii stransi si pleaca la o alta femeie.imi da ptr copil timp de 6 luni o suma de 4 mil,asta fiind pana in noiembrie inclusiv,si apoi nu mai contribuie sub pretext ca nu mai are.avem rata la banca de care nu il mai intereseaza si vine la copil 1 data pe luna.iar acum el are o amanta.ce sfat imi puteti da??? multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
roshia, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 20 Martie 2011
In primul rind sa deschideti actiune pentru pensie de intretinere atit pentru minor cit si pt.dv,, in privinta datoriilor acumulate se pot rezolva cu ocazia partajului
Apoi introduceti actiunea de divort,prin care solicitati si incredintarea minorului si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere.
Situatia bunurilor va fi solutionata in cazul unei actiuni de partaj
metinez ca momentan nu am loc de munca,voi obtine custodia copilului??
Intrebarea care se pune ,in situatia dvs este:
Daca nu munceste si nu aduce venituri,din ce il intretine ?
Pana la promovarea actiunii sau pana la primul termen de judecata, este recomandabil sa va gasiti un loc de munca .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
si daca nici el nu are un loc de munca ce se va intampla?

Alte discuții în legătură

Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil cristhine2000 cristhine2000 Sunt divortata de fostul meu sot din noiembrie 2008.Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere iar instanta a hotarat ca tatal sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)