avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu?

in cazul in care sotul pleaca de comun acord din tara sa castige bani pt a achita ratele in tara..iar dupa 6 luni vine in concediu afirmand ca vrea sa ne despartim, ce pot face?ca sa fiu mai explicitA sotul a plecat in afara pt ca ramasesem ambii fara loc de munca iar datoriile se acumulase.dupa 6 luni urmeaza sa vina in tara.....vorbim pe net,imi da toate detaliile cu privire la sosirea lui in tara,dar in ziua cand trebuia sa ajunga acasa nu a mai venit.a venit dupa 2 zile cu propunere de despartire.imi ia toti banii stransi si pleaca la o alta femeie.imi da ptr copil timp de 6 luni o suma de 4 mil,asta fiind pana in noiembrie inclusiv,si apoi nu mai contribuie sub pretext ca nu mai are.avem rata la banca de care nu il mai intereseaza si vine la copil 1 data pe luna.iar acum el are o amanta.ce sfat imi puteti da??? multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
roshia, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 20 Martie 2011
Daca inca nu v-ati decis sa depuneti actiune de divort, formulati o actiune de stabilire pensie in favoarea minorului.
Daca tatal nu realizeaza venituri sau lucreaza fara forme legale, pensie va fi stabilita in cuantum de 25 % raportat la venitul minim pe economie.
Daca insa v-ati decis in privinta divortului, depuneti actiunea si in cadrul acesteia solicitati incredintarea minorului, stabilirea pensiei si reluarea numelui avut anterior casatoriei.
In cadrul actiunii va fi necesar sa probati ca sunteti in cautarea unui loc de munca si ca in prezent sunteti ajutata de familia dvs. in privinta cresterii si educarii minorului, astfel ca desi nu aveti la acest moment un loc de munca, puteti oferi conditii optime de crestere si educare minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil cristhine2000 cristhine2000 Sunt divortata de fostul meu sot din noiembrie 2008.Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere iar instanta a hotarat ca tatal sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)