Lucrez personal contractual la o directie de sanatate publica si am intrat in preaviz de concediere pe motiv de restructurare.Contractul colectiv de munca la nivel de unitate(este copy-paste cu cel national pe ramura sanitara) prevede in cazul concedierilor acordarea de salarii compensatorii.Unitatea unde lucrez are in prezent 131 de angajati si concediaza 14,deci se incadreaza in limita de 10%, stipulata in cazul concedierilor colective.Am intrebat la Resurse Umane ce se intampla cu salariile compensatorii si am primit raspunsuri evazive,ba ca nu este concediere colectiva,ba ca a dat Guvernul o ordonata(dar nu stiu nici ei numarul ) etc.Ce trebuie sa fac pentru a-mi obtine drepturile ? Va multumesc !
Pana la adoptarea de noi reglementari , este in vigoare prevederile OUG nr.98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective .
Măsurile de protecţie prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare, de către societăţi comerciale, companii naţionale, societăţi naţionale, precum şi regii autonome, societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare.
Concediere bugetar
marioboss1
ma intereseaza sa aflu daca pot beneficia de cel putin un salariu compensatoriu conform ccm la nivel national-mentioneaza ca urmeaza sa fiu dat in somaj-desi ... (vezi toată discuția)