avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lege
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lege

Va rog frumos vreau si eu legea din care reiese ca un copil minor nu are dreptul la partaj . multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:23, 16 August 2010
Nu exista nici o lege in acest sens.
Insa codul familiei reglementeaza soarta bunurilor dobandite in timpul casatoriei......sper ca va referiti la un partaj dupa divort ....
Despre carte partaj vorbim? Daca e vorba de partajul de bunuri comune dintre 2 soti care au divortat, bunurile au fost dobandite de catre cei 2 soti in timpul casatoriei si se impart doar intre ei, pentru ca ei sunt proprietari asupra proprietatii devalmase.
Daca vorbim de partaj succesoral atunci minorul, daca are vocatie succesorala, are dreptul la dobandirea de bunuri din masa succesorala, in cotele legale stabilite pentru descendenti.
este un partaj facut dupa divort .defapt ne-am inteles si am impartit noi juma juma .Acum dupa 5 ani de la divort fosta sotie sustine ca dupa lege trebuia sa se imparta totul la 3 pt ca e la ea copilul.La mijloc a fost un apartament vandut si bani sau impartit la 2 .
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart doar intre soti....Copilul nu are nici un drept in cazul unui asemenea partaj.
E Ticnita! Copilul nu participa decat la succesiune. Atunci altele sunt criteriile. Acum s-a impartit corect: 1/2

Alte discuții în legătură

Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)
Mostenirea se imparte daca? CristianTL CristianTL de curand a decedat tatal meu si problema ar fi cum se imparte mostenirea cand el a divortat de mama de acum 24 ani iar copiii au fost imartiti prin hotatate ... (vezi toată discuția)
Copilul din prima casatorie are aceleasi drepturi ca cel din a doua? *iubirica* *iubirica* buna ziua! as avea o intrebare si daca se poate as dori si un raspuns . sotul meu are un copil din prima casatorie,as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)