avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul din prima casatorie are aceleasi drepturi ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul din prima casatorie are aceleasi drepturi ca cel din a doua?

buna ziua! as avea o intrebare si daca se poate as dori si un raspuns . sotul meu are un copil din prima casatorie,as vrea sa stiu daca fetita lui o sa aiba aceleasi drepturi asupra bunurilor noastre dobandite in timpul casatoriei aceleasi cu ale copilului nostru.multumesc anticipat
buna ziua!
in cazul in care sotul dvs decedeaza inaintea dvs, atunci la mostenirea acestuia vor venii descendentii si dvs in calitate de sotie supravietuitoare.in masa succesorala a sotului vor intra bunurile proprii, cota de bunuiri comune, sau nimic daca nu exista bunuri!
copilul sotului dvs. va avea vocatie succesorala la decesul dansului .
aceasta inseamna ca , veti avea vocatie succesorala la succesiunea defunctului sot , dvs. si cei doi descendenti .
descendentii au dreptul la o cota-parte egala din succesiunea tatalui lor.

copilul sotului dvs. nu va veni la succesiunea dvs .
~ Conținut șters la cerere ~
J H a scris:

jurist Clement a scris:

In C Familiei se dispune...,,copii dinafara casatoriei sunt asimilati cu copii le-
gitimi,casatoria avnd efecte de infiere deplina"!...
Sarutmanile !
:love1:

Sincer eu n-am priceput mare lucru din ce spuneti...
Aici e vorba de drepturile succesorale... ce are codul familiei aici?:O

Copilul sotului o sa aiba dreptul la o parte din drepturile sotului, iar copilul comun are dreptul la o parte din drepturile sotului (identica cu cea a copilului din casatoria anterioara) precum si la partea mamei...
Evident ca astea sunt drepturi succesorale... adica dupa decesul parintilor.

Achiesez la ceea ce a spus si J H...=D>
Codul familiei nu are nicio legatura aici cu drepturile succesorale...;)
*iubirica* a scris:

multumesc pt raspuns.e bine de stiut asta inseamna ca bunurile noastre ar trebui trecute mai mult pe numele meu(ex:masina,casa,) pt ca celalalt copil sa nu aiba dreptul . mi se pare normal deoarece primeste pensie alimentara destul de frumusica + bani destui pt diverse. mai ales ca sotul meu a renuntat la casa pe care a avut o deci nu sa facut nici un partaj

Va rog sa nu deschideti topicuri noi in loc sa raspundeti. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire anonim_afx anonim_afx Buna ziua, In urma cu 3 ani,singurul meu copil in varsta de 20 de ani,la munte,intrun accident cu un atv...dupa 2 luni de coma ne-a parasit. Ca orice ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului supravietuitor asupra bunurilor proprii ale sotului decedat clarosh clarosh Am inteles ca bunurile dobandite inainte de casatorie raman bunuri proprii in caz de divort dar nu si in caz de deces. Ce drepturi are sotul supravietuitor cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unuia dintre soti cata7219 cata7219 sotul meu si cu mine avem fiecare cate un copil din relatii anterioare. vreau sa stiu daca fac un depozit bancar pe numele copilului minor cu mine la clauza de ... (vezi toată discuția)